Blogi muutti – ja muuttaa?

Tarkkaavaiset lukijat varmaan huomasivat, että vanhassa blogissani alkoi olla ongelmia troijalaisten virusten kanssa eikä sivustoa välillä päässyt lukemaan. Hyökkäykset ilmeisesti tulivat samalla palvelimella olleen toisen sivuston kautta, joten päädyin siirtämään blogisivustoni paremmin suojatulle palvelimelle. Samalla blogin ulkoasu muuttui, sillä nykyiseen saa vain tietynlaiset WordPress-teemat ilman premium-paketteja. Hankalampi asia on, että kaikkien olemassaolevien kuvien polut muuttuivat, eivätkä ne nyt näy. Sekös bloggaria nyppii, joten tässä saattaa olla uusi muutto edessä jonnekin missä pääsen taas itse asentamaan plugareita ja säätämään tietokantoja.

Näiden mutkien myötä blogin ylläpitämisen motivaatio notkahti. Tähän löytyi onneksi hyvä lääke juuri oikeaan aikaan. Hieman ennen vanhan blogini sortumista olin sopinut verkkokauppa Moonwell’sin kanssa yhteistyöstä. Tein heille ”pentupaketit” itse käyttämistäni tuotteista ja ne löytyvät nyt osoitteesta: http://moonwells.suomalainenverkkokauppa.fi/kategoria/70/pentupaketit. Paketin pohtiminen oli mieluisaa puuhaa, sillä monet kasvattieni ostajat kyselevät hyvästä ruuasta tai sopivasta juoksupyörästä. Vielä kun saisi tehtyä vähän nätimmän bannerin tuonne myyntisivulle.

S-poikue11vrk

Mitäs muuta on tapahtunut sitten viime näkemän? Ainakin poikasia on riittänyt! Kuten lumi yllättää autoilijat kerta toisensa jälkeen, niin myös minut yllättää lisääntymisikään tulevien naarashamstereiden määrä. Vaikka en edes teetä poikasia kovin nuorilla yksilöillä, niin eipä sitä hommaa kannata kuukausitolkulla venyttääkään.

Kesä on pahinta poikastenmyyntiaikaa, mutta taas lykästi. Ottilia (Alkemistin Oikeus Vaieta) tuntui ymmärtävän murheeni ja pyöräytti pesueen toinen toistaan hurmaavampia ja hyvin yksilöllisiä poikasia. Yllä ja alla näkyvät tenavat sulattivat muiden kasvattajienkin sydämet ja useampi hamsterilapsi meni ihan peräti lemmikeiksi heillekin – saati sitten tavallisiin perheisiin ja harrastajille iloa tuomaan. Eräs kodintarjoaja ei millään osannut valita kahden siskoksen välillä ja kotoutti lopulta molemmat omiin asumuksiinsa. Paljon terveisiä sinne ja kaikkiin S-poikasten koteihin!

SolinaSarsaparillaSielulintu_4vkoa

Koska äSsät saivat kotinsa melko vaivatta, syntyivät Prissyn (Alkemistin Precious*) Teet heti perään. Tähänkin tuli yksitoista tenavaa, joista useampi oli tummanharmaa ja yksi pikkiriikkinen lila poika. Liloja on syntynyt viime vuosina Suomessa muutama, mutta emon ja/tai poikasten karkureissujen vuoksi yksikään ei ole tainnut ehtiä aikuisikään. Toivotetaan siis Alkemistin Talismaanille paljon onnea matkansa varrelle. Talismaani eli Stitch on perheemme toinen lila, sillä yhden toin Hollannista alkuvuodesta. (Lilolla on kuitenkin aivan toinen siippa katsottuna, kun sain Goldilock’s Veeralta sille cinnamon-sulhon lainaan.)

Tummanharmaalinjaiset T-poikaset varattiin jopa vielä nopeammin kuin äSsät. Yhtä reipasta poikaa tultiin ruotsinlaivalla hakemaan Uppsalasta asti – hälsningar till Alkemistin Tinasotilas. 😉
Samana iltana löytyi vihdoin Lellun (Alkemistin Qelelevu) kiima, ja tuontiuros Doux Amour Zavierille löytyi käyttöä. Lellulla ei kuitenkaan heti tärpännyt, joten edellisilta oli uusi yritys. Taas laskemme päiviä. Saisi nyt kuitenkin tulla vaihteeksi pieni poikue ja sen myötä vähän pienempi ruljanssi kotienetsinnässä. Odottamassamme pesueessa pitäisi olla perusväreinä taas sinisiä ja mustia, kuten äSsissä – vaikkakin yhtä hyvin voi syntyä myös normaalia ja diluuttia eli luonnonsinistä. Todennäköisesti pitkä- ja lyhytkarvaista poikasta ja osa laikukkaana.

Tähtisumu4vkoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s