Houten Exoknaag

Houtenissa Hollannissa järjestetään joka vuosi neljään otteeseen eräs Euroopan suurimpia jyrsijä- ja matelija/liskotapahtumia. Seassa näkyy myös lintuja ja kaikenlaisia eksoottisia eläimiä rämemajavista lepakoihin (jätän nyt sanomatta mitä olen mieltä joidenkin näiden lajien myymisestä kelle hyvänsä). Tapahtuma on suosittu paikka vaihtaa, ostaa ja myydä muiden muassa hamstereita kasvattajien ja harrastajien kesken. Olen jo pari vuotta haikaillut sinne menoa ja nyt lähdimme Goldilock’s-Veeran kanssa 17.4. järjestettyyn tapahtumaan. Tosin Veera on jo konkari, mutta sitä helpompaa minulle.

HoutenExo

Olin varannut etukäteen sinisenkasvatuksen vahvistukseksi kaksi urosta. Doux Amour hamsterilasta lyhkispojan nimeltä Zavier ja Metal Hamsterystä pitkäkarvaisen satiinin. Jälkimmäisen sain itse nimetä ja nimeksi tuli Rebel Yell. Sani’s hamsulaan toi Zavierin siskon, ja lopulta laitoimme Petran kanssa myös Rebelin puoliksi.

Zavier_Utrecht

RebellYell

Kaikki ei aina mene niin kuin on suunniteltu, joten en hirveästi viitsinyt näitä tuontejani etukäteen hehkuttaa. Kävikin niin, että arvokkain tuontini eli tummanharmaa naaras kuoli juuri ennen Houten-viikonloppua. Suru oli melkoinen, vaikka sainkin Peter Braakilta varaamani naaraan tilalle sen lilan siskon. Tämän lilan Peter oli itse aikonut pitää. Nimesin tytön Lilac Liloksi ja on se oikein herttainen, vaikka melko pienikokoinen. Muistuttaa kummasti sinisenkasvatuksen alkuajoista.
Toinen dg-kasvatusta tukeva tuontini, pk cinnamon uros Vectis Roneos sitä vastoin korvasi runsaanpuoleisesti Lilon puuttuvat grammat. Yhdessä nämä kaksi hamsteria painavat parin tukevahkon aikuisen syrkin verran. Vaikka Roneos on tuhti, niin se on myös rakenteelta suuri. Oikein kiltti aikuinen herrasmies, joka on kokoonsa nähden melkoisen nirso. Lilon kanssa sitä tuskin voi parittaa poikasten mahdollisten koko-ongelmien vuoksi, mutta Prissylle (Alkemistin Precious) se lienee oiva kumppani.

Lilac_Lilo2

Roneos2

Toki sinne asti kun raahauduin, niin pitihän siipalle tuoda muutama campbelli tuliaisiksi. Ihan yllätyksenä! Yllätys oli aiottua suurempi kun messuilta palattuamme hotellissa havaitsin sen ainoan naaraan olevan valmiiksi tiineenä. Naaraan nimeksi tuli Kinder.

Olin varannut kaksi normaalitäplikästä campbell-siskosta ja yhden opal uroksen, viimeisen näistä Wannabe-hamsterilaan. Mikään varauksista ei mennyt ihan putkeen. Siskot olivat alkaneet tapella (ihmekös kun toinen oli raskaana), eikä niitä voinut laittaa samaan kuljetusboksiin. Pieniä matkabokseja meillä oli rajattu määrä, juuri niin monta kun mahtui Finnairin hyväksymään kissan kuljetuslaatikkoon. Noh, vaihdoin toisen siskoista ylimääräiseen opal-urokseen, joka tuli Pauliinan uroksen kanssa toimeen. Harmi Pauliina huomasi kotimaassa sukuja tutkiessaan hänelle tuomani uroksen takana olevan hänen oma kasvattinsa. Olin monesti pyytänyt sukuja etukäteen, mutta ei vaan onnistanut. Siinä messuhässäkässä ja otuksia metsästäessäni eri pöydiltä ja pöytien alta en tullut kuin vilkaisseeksi sukupapereita.

Kinderin viisi lasta ovat jo melkoisia vilistäjiä

Kinderin viisi lasta ovat jo melkoisia vilistäjiä

Tapahtumapäivän kärkipään antia olivat kuitenkin ehdottomasti uudet mukavat ihmiset. Kaikki oli hyvin hoidettu ja ihmiset kovasti ihmettelivät miten me täältä perukoilta olemme jaksaneet lähteä sinne asti hamstereita noutamaan. Sain jo kutsun johonkin seuraavaankin tapahtumaan. Veimme tuliaisiksi Fazerin isoja suklaalevyjä ja niistä kiiteltiin myös jälkeen päin. Kokemukseni mukaan kansallissuklaamme maistuu ihmisille muuallakin. Oikein kivaa oli sekin, että meille tarjottiin paikka kamoillemme parin kasvattajan pöydän luota, joten pääsimme liikkumaan helposti ilman kantamuksia.

Loppukaneettina voisin pistää jotain kustannuksia, ne kun yleensä kiinnostavat Houteniin lähtijöitä. Lennot ostimme tammikuussa ja ne olivat hieman alle 500 euroa kahdelta + 75 euroa eläinkuljetusta varten + ylimääräinen iso kassi ruumassa meno/paluu (sisälsi menomatkalla kissaboksin osina) 30 euroa. Amsterdamin ja Utrechtin (jossa majoituimme) välillä liikuimme kohtuu edullisella lähijunalla ja taksi Utrechtista Houteniin maksoi noin 30 euroa. Sisäänpääsyliput 10 euroa. Hintataso noin muuten oli about sama kuin täällä Turussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s