Sitä ja tätä

On taas monta asiaa, joista olisi kiva mainita, joten katetaan nyt muutama satunnaisessa järjestyksessä.

Viikonloppuna kävimme Tukholmassa kääpiöhamstereiden ”trippelshowssa” Goldilock’s Veeran, Lavender’s Elyn ja Wannabe Pauliinan kanssa. Mainituilla kasvattajilla on myös kääpiöhamstereita kasvatuksessa, vaan minullapa ei (Entti-kiinari ei suostunut avaamaan sitä polkua). Tuli sitten lähdettyä tyhjin käsin, vaikka myöhemmin harmitti, etten kaapannut paria mieheni campbelliä mukaani.

Suomalaisittain tuli mukavasti menestystä. Trippelshowssa on aina kolme tuomaria arvostelemassa jokaisen eläimen, joten parhaat hamsterit saattavat saada kolme sertifikaattia päivässä ja siten niistä tulee muotovalioita yhden näyttelyn aikana. Nyt kun osa ulkomuototuomareista oli tanskalaisia (2/3) ja osa ruotsalaisia (1/3) niin hamsterista tulee samalla kansainvälinen muotovalio. Näin kävi Pauliinan hienolle campbellille – onnittelut! Myös muita sertejä tuli kosolti kaikille ja koska ne lasketaan yhteen Suomessa saatujen sertien kanssa, niin International Championeja saatiin varmaan enemmänkin. Näistä voitte lukea enemmän ko. kasvattajien blogeista. 😉

trippelshow2015

Svante

Puolessa välissä reissua alkoi tulla orpo olo ilman hamsterin hamsteria, joten ostin myyntipöydältä siipalle tuliaisiksi Lotta Lingin kasvatin ”Svanten” (Geisha’s Orange For You Too). Svante on vähän kaninkorvainen, kuten muuten monet ruotsalaiset cämpylät, ja argenteksi ruskea. Sillä on kuitenkin täällä kaivattua oranssia kaarissa ja sen tunnistaa urokseksi yhdellä silmäyksellä. Luonnekin on mukava: aktiivinen ja kiltti kädellä. Svantea pallutellessa tuli heti paljon luontevampi olo. Kiitos Veeralle ylimääräisen boksin lainaamisesta!

Svanten kanssa pääsin testaamaan puuvillaa hamsterinkuivikkeena. Länkkärin Faunattaren Jonna toi sitä noutaessaan Jyväskylästä kuskaamiani talvikoita. Toivoin löytäneeni pölyämättömän kuivikkeen, vaan pölysihän tuo hieman. Puuvillapurun tuntuma on jännä, raskas ja paakkuinen. Kuitenkin pehmeä, joten tämä voisi sopia hyvin emoille.

Jyväskylästä tuli jouhevasti mieleen, etten ole niistäkään näyttelyistä kerinnyt kirjoittamaan. Tosin ne olivat vasta viikko sitten. Syrkeille ei tullut mitään muuta mainittavaa kuin Teklan (Alkemistin Llandegla) Paras Nuori- titteli ja Lissulle (Vectis Busy Lizzie**) KuMa tikkauksesta. Lissu oli päässyt turhan laihaan kuntoon tyttärensä kanssa asuessaan, mutta näyttelyssä kaksikko erotettiin pysyvästi. Olisi tosiaan voinut jo aiemmin, vaikka nukkuivat menomatkankin kylkikyljessä. Kaikki nuoret (myös Keplo aka Wannabe Alchemist, Xovie aka Wonderland’s Xovie ja Banjo eli Lavender’s Berserker) saivat kuitenkin varsin hyvät arvosanat ja kehittyväthän ne vielä.
Siipalta ainoana mukana ollut campbellityttö Wannabe Éowyn kuitenkin korjasi melkoisen saaliin heti ensimmäisessä näyttelyssään: Paras Nuori, Tuomarin Suosikki ja sarjansa ykkönen. Lisäksi KuMa kokonaisuudesta ja pääsy BIS-kehään. Sertiä ei tullut vaaleahkon sävyn takia, mutta Evok oli ylinpääsä ainoa palkittu ja sijoitettu campbelli koko näyttelyssä!

Evok pienenä siskonsa kanssa, luulisin. (c) P. Lampila

Evok pienenä siskonsa kanssa, luulisin. (c) P. Lampila

Loppuun pitää pistää pari kuvaa puolitoistavuotiaaksi kohta kaksivuotiaaksi ehtineestä kasvatistani (Alkemistin Diadeemikeiju+). Keijulla on naaraaksi melkoiset laahukset ja se muutenkin tuntuu vain kaunistuvan vanhetessaan. ❤
Kiitos Hennille kuvista!

Keiju_vanhana_2

Keiju_vanhana

2 ajatusta artikkelista “Sitä ja tätä

    • No niinhän se onkin! Ihmettelinkin, että miten niin noin nuori, mutta katsoin syntymäpäivän väärin. 😉
      Korjaan iän ja synttäreitä odotellessa. ❤

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s