Nukkukaa rauhassa rakkaat

Harvemmin tulee kirjoiteltua hamstereidemme kuolemasta, vaikka se on käynyt tutuksi näinkin lyhytikäisten lemmikeiden kanssa. Isoin kolaus pitkään aikaan oli Velhon jälkeläisen, nuoren Symppiksen (Wannabe Syntisen Kaunis Mies) menehtyminen juuri joulun alla. Mitään käsitystä kuolinsyystä ei ole, se vain löytyi kerälle käpertyneenä. Emme lähettäneet ruumista Eviraan kuolinsyytutkimukseen, sillä Symppis ei ollut ehtinyt tehdä jälkikasvua eikä muita hamstereita vaivannut mikään. Nyt sitten meillä ei ole lisääntymisikäisiä suklaalinjan syrkkejä kuin Harha (A. Harhaluulo).

SymppisSyys

Seuraavaksi ikiuneen nukahti Skunkki-pappa (Skunk Anansi), tosin odotetusti. Se oli yli kaksivuotias ja hidastunut toimissaan jo ajat sitten. Lohdukkeeksi jäi Skunkin poika Droidi ja pian syntyneet lapsenlapset.

SkunkkiPappa

Sen sijaan juuri 2v. täyttäneen Aarian (A. Aaria Alkusointu) kuolema oli jonkinmoinen yllätys. Lähinnä siksi, että rautarouva oli loistavassa kunnossa eikä näyttänyt päivääkään yli vuotiaalta. Rouva oli toimelias itsensä viimeiseen iltaan asti.
Olimme ottaneet tavaksi päästää Aarian häkistään puuhailemaan iltaisin ja Aaria oli ottanut tavaksi pakata poskipussit täyteen pesämateriaalia ja jyviä sitä silmällä pitäen. Yhtenä iltana se kuitenkin löytyi juoksupyöränsä vierestä, noro vaahtoa suupielessään. Siippa sen siitä löysi ja kantoi yläkertaan luokseni tippa silmässä. En aluksi edes tajunnut Aarian olevan kuollut, niin elävältä se yhä näytti. Luulen sen kuolleen jonkinmoiseen kohtaukseen, sillä muutama kuukausi sitten Aaria kärsi oudoista tärinöistä. Kesken normaalien touhujen hamsteri nytkähti pariin otteeseen, heittäytyi kumolleen ja näytti tasan kuolleelta. Säikähdin valtavasti, etenkin kun hamsteri heräsi eloon sitä nostaessani. Nämä oireet kuitenkin menivät ohi. Lähestulkoon unohdin koko tapaukset, kunnes Aarian eräällä tyttärellä raportoitiin samanmoisia oireita.  Samalla lailla kuolleena löytyi aikoinaan myös Aarian oma emo, ihana Sateenkaaren Illuusia. Sillä en kuitenkaan koskaan havainnut mitään kohtauksia. Nämä voivat kertoa jostain pitkäaikaissairaudesta (epilepsia?) tai olla vaikkapa sydänoireita. Nyt lluusian ja Aarian linja jatkuu meillä Tropin (A. Entropia) ja sen pojan Harhan muodossa.

Aaria_2v
Lopuksi vielä pyyntö: toivoisin yhteydenottoja A, C, E ja H-poikastemme omistajilta mahdollisista oudoista kohtauksista!

2 ajatusta artikkelista “Nukkukaa rauhassa rakkaat

  1. Voi Aariaa 😦
    Mutta meidän E-poikueen Etydi eli Nipsu jo reilun vuoden ikäinen hamsu voi hyvin eikä mitään ongelmia ole ollut. Niin kiltti ja rauhallinen herrasmies kun hän on 🙂

    Tykkää

    • Onpa kiva kuulla! Samoin veljensä Entropia (Troppi), joka sai muuten eilen kunniamaininnan käsiteltävyydestä Liedon näyttelyssä. Taitavat olla aika samanmoiset veljekset. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s