iiiit!

Tätä poikuetta yritettiinkin tovi. Ensin yhdistelmällä Alkemistin Droidipoika ja Alkemistin Fata Morgana. Parin tuloksettoman yrityksen jälkeen yhdistelmällä Droidi x Alia Aamunsäde (Viira). Lopulta Viira sai tässä kevään korvilla pari poikasta, mutta ilmeisesti maidoneritys ei lähtenyt käyntiin ja poikaset elivät vain vuorokauden. Syynä saattoi olla poikueen turhan pieni koko tai niin varhainen kevät, ettei hormonitoiminta ollut kunnolla käynnistynyt.

Pelkäsin jo, ettei ihastuttava sininen laikukas Droidimme ollut suvunjatkamiskelpoinen. Viiran uudeksi siipaksi valikoitui aiemmin terveen poikueen tehnyt Alkemistin Entropia ja Droidi sai vielä yhden mahdollisuuden – nyt sopivan ikäiseksi varttuneen Alkemistin Gnoomin kanssa. Tällä asian pitäisi ratketa, sillä ainakin Gnoomin sisar Alkemistin Gorgo oli hieman aiemmin tehnyt hienon poikueen keskellä talvea.

Ensimmäinen yritys ei tärpännyt, mutta sentään seuraavalla Gnoomi tiinehtyi. En vielä jaksanut iloita, kunnes Kouvolan näyttelystä tultaessa kotona odotti kymmenpäinen poikue! ❤ Nyt kun poikaset ovat jo reilun viikon vanhoja, niin odotukset ovat korkealla. Gnoomi on leppoisa emo, joka vahtii kyllä poikasiaan, mutta ei ole niistä hirmuisen tarkka. Pesäkopin ympärille on kerätty tuttu puruvuori, mutta suuaukkoa Gnoomi tukkiin vain nimeksi. Näin yleensä omakasvateilla onkin, kun eivät tunne minkään uhkaavan läpikotaisin tutussa ympäristössä.

Synnytysmökin katto on saranoitu, jotta pääsisin livauttamaan kännykkäkameran sinne emon ollessa ruuanhakupuuhissa. Tämä on kätevää, koska pystyn katsomaan poikasten kunnon turvallisesti. Tosin eilen Gnoomi havaitsi, että jotain on meneillään ja jätti osan tarjotuista ruuista koskematta kipittäen nopeasti pesälle. Onneksi se ei kuitenkaan vaikuttanut huolestuneelta vaan palasi pian syömään.

"Jaa, taasko täällä kuvataan emon aarteita?"

”Jaa, taasko täällä kuvataan emon aarteita?”

"Parasta, että istahdan tähän syömään."

”Parasta, että istahdan tähän syömään.”

(Lopulta Gnoomi hakee lisää ruokaa ja kesäkurpitsanpala jää jonkun pikkurauhan päälle - tästä syystä valikoin emon ruuat tarkoin ;) )

Lopulta Gnoomi päätti hakea lisää ruokaa ja kesäkurpitsanpala jäi erään sinisen pikkuraukan päälle – tästä syystä valikoin emon ruuat tarkoin 😉

Kuten kuvastakin näkyy, poikueeseen eksyi ainakin pari musta- tai sinikeltaista poikaa (tällä geenikombinaatiolla niiden on pakko olla poikia) eli nuo aivan vaaleat pikkuiset. Lisäksi luulen, että musta kuviollinen lapsi on pieni kilpikonnatyttö. Sinisiä taitaa olla viisi(!), joista kolme kuvioituneita. Mustia on kaksi, joista toinen on muiden kuvien mukaan poika. Toivottavasti mahdollisimman moni on pitkäkarvainen, mutta se selviää vasta viikon tai parin kuluttua.

3 ajatusta artikkelista “iiiit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s