Viimeisimmät tulokkaat

Olen jo parissa viime postauksessa lupaillut kertovani uusista tulokkaista, joten on aika ryhdistäytyä. 🙂

Vanhin ”uusista” on jo nelikuinen saksanneito Cheri (Little Hustler’s Cherry Blossom), joka tosin tulikin meille reilut 2kk vanhana. Cherin tänne saaminen oli melkoista säätöä, josta ei dramaattisia käänteitä puuttunut. Kaiken piti mennä hyvin, mutta kyyti peruuntui yllättäin kuskin sairastuttua vakavasti. Lopulta jo maksettu hamsteri veljineen roudattiin kuljetusfirman toimesta kasvattajaltaan Nina Schulerilta eräälle toiselle saksalaiskasvattajalle ja hänen mukanaan Houteniin Hollantiin, josta Lavender’s Ely hyvin ystävällisesti roudasi sisarukset Helsinkiin. Sieltä siippani pääsi ne noutamaan. On muuten kallein hamsteri tässä talossa.

Cheri, lk sininen laikukas (c) Ely V.

Cheri, lk sininen laikukas (c) Ely V.

Talvemme ollessa taas liian hiljainen poikueiden suhteen, päädyin seuraavaksi ottamaan Cherin sulhoksi Kirsiltä kahden eri linjan kasvattini rakkauden hedelmän. Näin Avec (Ash) tuli taloon. Avec on hyvin reipas poika, nyttemmin jopa vaativa. Jätkä nimittäin renkuttaa kaltereitaan keskellä päivääkin ja oli esimerkiksi eilen ulkona häkistään puuhailemassa useamman tunnin heti puolenpäivän jälkeen. Pitänee vaihtaa poju pois kalterihäkistä.

Avec, lk sininen, hieman valottuneessa kuvassa.

Avec, lk sininen, hieman valottuneessa kuvassa.

Briteistä kertyi tuomisia vain kahden hamsterin verran. Vanhempi näistä on ihana Lissu (Vectis Busy Lizzie, Rachel Owersin kasvatti), joka osasi heti luikerrella sydämeeni – ja siipankin. Tämä tomera tyttö on syrkiksi yltiösosiaalinen ja heti kaikessa mukana. Vähänkin kun sen dunan vieressä rapistellaan, niin Lissu kiipeää mökkinsä päälle kuikuilemaan. Siinä se saa herkun jos toisenkin, vaikka on jo valmiiksi hieman tuhti. Noh, se on kasvavassa iässä sentään ja nykyään jopa käyttää juoksupyöräänsä.

Uninen Lissu, lk tummanharmaa, maistelee mielellään herneenversoja.

Uninen Lissu, lk tummanharmaa, maistelee mielellään herneenversoja.

Toinen brittituonti on suomalaisittain erikoisenvärinen Jaarli (English Earl Grey), jonka värille ei ole edes omaa nimitystä. Siinä missä Lissukin on täkäläisittäin harvinainen tummanharmaa (dgdg), on Jaarli ”helmiäismusta” eli musta-tummanharmaa-keltainen (aadgdgToY). Lisäksi se on hieman onnettomasti myös diluutinkantaja (aaDddgdgToY), koska kasvattaja lykkäsi sen minulle varatun hamsterin tilalle. Varaamani norre diluutinkantaja kun karkasi ja katosi juuri ennen luovutusta. Tosin kasvattaja Laura Lovatt on syytön tähän diluutti-dg-yhdistelmään, sillä tummanharmaa pomppasi esille jostain sukutaulun ulkopuolelta. Värimääritys on kuitenkin varma, koska Jaarlin siskoista kaksi on selviä tummanharmaita.

Jaarli, lk "helmiäismusta"

Jaarli, lk ”helmiäismusta”

Omiemme lisäksi kirjaimellisesti raahasimme Veeran kanssa uutta verta muillekin kasvattajille. Tänne Turun seudulle tuli Jaarlin veli Nisse (English Nice Surprise) ja Victoria Holtilta pk suklaa Edi (English Edition). Brittikasvattajilla ei ole tapana nimetä kasvattejaan etukäteen. Nämä kolme nimesimme ihan huviksemme English-teemalla, koska niiden kasvattajilla ei ole kasvattajanimeä. Vectis-hamsulan Rachel taas nimesi Lissun pyynnöstäni ja kiva nimi tulikin! Busy Lizziehän on Ahkeraliisa ja sopiva nimi tuolle tomeralle kukkaselle.

Tähän mahtuu vielä pari kuvaa Harrogaten hamsteripuolelta:

Y_campsy Y_kaapparihakit Y_lapsiaitaus

3 ajatusta artikkelista “Viimeisimmät tulokkaat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s