Voi kuumuutta

Viime viikon aikana meidänkin yleensä viileän rivarimme lämpötila on kivunnut yli 25 celsiuksen – lähinnä yläkerrassa. Onneksi papat Otto (Lavender’s Omen, 1v 8kk) ja Skunkki (Skunk Anansi, 1v 6kk) majailevat alhaalla ja tuntuvat selviävän hyvin. Toisaalta taas painava poikasterramme on yläkerrassa, jossa lämpötila on muutaman tunnin vuorokaudessa 27°C kieppeillä. Se alkaa olemaan liikaa pikkuisille, joten nyt mielikuvitukselle on käyttöä.

Viilennin :)

Viilennin 🙂

Yksi viilennysvinkki on isohko litteä kivi, joka laitetaan ensin pakkaseen ja sitten asumukseen. Sille olisi hyvä olla joku kankainen ”suojapussi”, jotteivät pienen hölmön poikasen käpälät jäädy. Ehkä liioittelua, mutta katsoin kuitenkin viisaammaksi laskea terran lämpötilaa parin kylmäkallen avulla. Ne saa helposti kiinnitettyä katon reikäpeltiin muovipussissa, eivätkä hamsterit pääse sinne kiipeämään. Viritys laskee terraarion lämpötilaa reilun asteen verran, mikä jo melkein riittää. Jos huoneen lämpö nousee 28 celsiukseen, siirrän poikaset emoineen joka tapauksessa viileämpään kylpyhuoneeseen.

Pikku-Geet uinuvat ammeessa päiväuniaan

Pikku-Geet uinuvat ammeessa päiväuniaan

Muitakin kikkoja on, kuten viileävesipullot, mutta kannattaa pitää mielessä etteivät hamsterit kestä kovin hyvin vetoa! Jos lämpöhalvaus yllättää, on hamsteri heti siirrettävä viileämpään ja seurata sen vointia. Silloin sen voi laittaa vaikka kuljetusboksiin, joka upotetaan puoleenväliin asti viileävesiämpäriin tai -pesuvatiin. Lemmikkiä toki täytyy silloin vahtia koko ajan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s