Jo joutui armas aika

Napon_hautaNyt ei kyse ole kuitenkaan suvivirrestä, vaan ajankulusta. Ei ole kauaakaan kun kirjoitin vanhuskatraastamme, johon vielä silloin kuuluivat Lula (Lavender’s Luaidreán), Illu (Sateenkaaren Illuusia) ja Napo (Lavender’s Napoleon). Nyt näistä on jäljellä yksi, vielä reipas Illuusia.

Lula nukkui pois 19. toukokuuta lääkärin avustamana, pari viikkoa vaille kahden vuoden iässä. Syynä oli takajalkoihin iskenyt heikkous, joka nopeasti vei tasapainon. Oli isoisoisoäidillä jo muitakin vanhuudenoireita, joista selvin oli nopea hengästyminen. Päällisin puolin matami näytti kyllä entiseltään ja säilytti sosiaalisen luonteensa loppuun asti. Siippa vei lellikkinsä viimeiselle matkalle. Hänelle mahtuu vain yksi syrkki syliin ja sydämeen, eikä Lulaa helposti korvata. Matami haudattiin mummin mökille köynnöshortensian viereen ensimmäisen hamsterimme Naksun (Lavender’s Gummy Bear) seuraksi.

Ei uskoisi, mutta tässä on Lula ihan vauvana. <3

Ei uskoisi, mutta tässä on Lula ihan vauvana. ❤

Sama leidi yksivuotiaana.

Sama leidi yksivuotiaana.

Napo päätti elonsa hiljaa itsekseen kauniina lauantaiaamuyönä 31. toukokuuta. Löysimme sen silmät kiinni ikiunesta. Se oli jo siirretty olohuoneeseen tarkkailtavaksi, sillä ukko oli hidastunut selvästi ja uusi juoksulautanenkin pyörähteli verkalleen. Napoleon oli tyttären lemmikki ja rakkain niistä kaikista. Suruviesti hänelle olikin kova paikka, vaikka se ei täytenä yllätyksenä tullutkaan. Ukon viimeiseksi lepopaikaksi muodostui vähän pidemmällä sijaitseva oma mökkimme, jonne hankimme ”Tohtorin päärynäpuun” sijaintia merkkaamaan.

Komea Napoleon tässä vielä kasvattelee karvaansa.

Komea Napoleon tässä vielä kasvattelee karvaansa.

Levätkää rauhassa pikkuiset.

Napon_hauta2

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s