Juhlanäyttely 2014

Aikamoinen saalis kertyi Juhlanäyttelystä. Olimme Wonkan (KJV14 Tarinan Blue Wonder++) kanssa nyt toisen kerran perättäin koestandardien BIS-kehässä. Kiitos siitä kuuluu ilman muuta Wonkan kasvattajalle Arjalle, kun möi minulle näin hienon otuksen! Tosin siinä vaiheessa emme kumpikaan uskoneet sen hontelon suippokuonoisen pojan menestykseen 😉

Wonkan palkinnot

Wonkan palkinnot

Lyhytkarvainen sininen Wonka oli siis koestandujen ykkönen (S1) saaden samalla toisen sertinsä ja lopulta se oli myös BIS2 pokaaleineen. Saman luokan kakkonen oli omakasvattini Alkemistin Droidipoika+ saaden ensimmäisen sertinsä. Molemmat saivat kunniamaininnat (Wonka väristä ja Droidi päästä) ja jälkimmäinen oli Tuomarin Suosikki. Lisäksi koska Droikale on tyttäreni hamsu, niin se osallistui Lasten Lemmikkiluokkaan ja oli myös siinä Tuomarin Suosikki nätillä punaisella kultareunaisella ruusukkeella. ❤

Droidin härpäkkeet

Droidin härpäkkeet

Laventeliuros Alkemistin Entropia osallistui ei-standardien ulkomuotoluokkaan ollen siinä Paras Nuori ja Tuomarin Suosikki.

Tropin saalis

Tropin saalis

Hännänhuippuna armaalle siipalle siirtyneen cämpsylauman junnu eli argente Sitalces oli campbellien toinen (S2) sekä Paras Nuori. Sertiä ei tippunut niskaan ilmestyneen likaisenvärisen läikän johdosta, joka todennäköisesti tuosta vain pahenee 😛 Toivottavasti olisi vain kuitenkin jonkin sortin karvanvaihtoa.

Sitalceen voitot

Sitalceen voitot

Emme ole käyneet näyttelyissä kovinkaan kauaa, puolisentoista vuotta. Aluksi tuli pari satunnaista syrkkien standardiluokan sertiä ihan onnenkantamoisena ja tällä hetkellä tarkoituksena on saada ulkopuolista näkökulmaa omiin jalostuseläimiin. Ei niiden nyt oikeasti tarvitse muotovalioiksi yltää 😉 Koestanduissa oli Juhliksessa vielä se hilpeä puoli, ettei ko. syrkkejä edes ollut koko luokassa kuin kolme. Tosin tuomarin ei ole mikään pakko sijoittaa eläimiä lainkaan, jos ei hyväksi näe. Standardicampbelleistä sijoittui vain kaksi koko luokassa ja niitä oli kahdeksan. Vähänlaisesti kyllä niitäkin.

Tyttöjen kanssa pysytään visusti maan tasalla, sillä niissä näyttää aina olevan jotakin vikaa. Tällä kertaa ei ollut toivoakaan sijoittumisesta lähes laikuttomien kilppareidemme Sasan (Le Soleils Luisante) ja Pannun (Ms. Potts) kanssa. Molemmat saivat kuvion puutteista huolimatta H+, mitä on oikeastaan pidettävä hyvänä saavutuksena. Sasan päätä ja tyyppiä kehuttiin, turkki on kuitenkin ohut. Pannun pää oli myös sopivan lyhyt, vaikkakin hieman kapea. Koko ja turkin tiheys olivat hyvät.

Wonkeli pöllöilee (boksi taisi olla Lanalla hetkeä aiemmin :)

Wonkeli pöllöilee (boksi taisi olla Lanalla hetkeä aiemmin 🙂

J.K: Kun viimeksi kirjoitin spinn-offin siipan pygmihiiristä, niin neljä poikastahan siinä ensimmäisessä pesueessa oli 🙂 Heti perään tuppasi toinen, joka syntyi nyt viikonvaihteessa. Sitä ennen Ikaros sai häädön, jottei Freija-mamma joutuisi liian koville.

2 ajatusta artikkelista “Juhlanäyttely 2014

    • Kiitos kiitos! Siellä ne natiaiset nyt piippailevat aikas suloisesti 😉 Aika vähän näitä pygmejä näyttäisi Suomessa enää olevan. Harmillista, sillä ovat kyllä kiehtovia otuksia.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s