Tasaista hulinaa 2/2

Ehdin jo unohtaa puolet siitä mitä viimeksi piti kirjoitella, mutta ainakaan noita poikasia ei voi unohtaa 🙂 Syrkkipienet eivät ole enää kovinkaan pikkuisia ja vaativat käsittelyä päivittäin. Jotkut ovat jo nyt helppoja löllöjä ja toiset eriasteisia sammakoita. Kaikki toki uteliaita ja vilkkaita kuten tuleekin.

Ensimmäisen syrkkilapsosen luovutus on huomenna. Tarmokas Elegia-neiti noudetaan silloin uuteen kotiinsa. Sen väri aiheuttaa edelleen hämmennystä, mutta pistin lopuksi papereihin ”karamelli”. Se siis on joko hyvin vaalea karamelli tai poikkeuksellisen tumma rs luonnonvalkoinen.

Elegia - nykyään jo tummempi

Elegia – nykyään jo tummempi

Myös siskoista varovaisempi Euforia lähtee heti siskonsa perään. Onneksi tämä tyttö menee tutulle harrastajalle, ja uskon Jennin pitävän pikkuisesta hyvää huolta. Siskoaan selvästi valkoisempi neitonen on joko rs luonnonvalkoinen tai rs ms valkoinen, ja veikkaisin taas ensimmäistä. Kahden Sg-alleelin osuminen on sen verran epätodennäköistä.

Pojista laventelinvärinen Eremiitti on lähes löysä tapaus, kun taas (niinikään laventeli) Entropia aivan päinvastainen hurjapää. Isohko Elegia ja pienehkö Entropia ovatkin poikueen itsetietoisimmat jäsenet. Suklaapojat Elementaali, Entiteetti ja Etydi sijoittuvat välimaastoon. Jälkimmäisin tosin hieman arastelee ihmisiä, sillä jouduin putsaamaan siltä tulehtuneen kohdan haavanpuhdistusaineella. Tulehduskohta näyttää nyt paljon paremmalta, mutta muutoin niin kiltti Etydi suhtautuu minuun edelleen epäluuloisesti. Onneksi myös tytär käsittelee pikkuisia välillä.

Suklaapoju neliviikkoisena

Suklaapoju neliviikkoisena

Elementaalin kuskaus on edessä viikonvaihteessa. Entropia jää kotiin ja Entiteetti viedään vasta Jyväskylän näyttelyyn 5.4. toiselle kasvattajalle. Eremiitti matkustanee aina Britteihin asti, jos Bali ei nyt saa sinisiä poikasia ja laventelipojan kyyti järjestyy.

Pikku-Etydi on siis ainoa vapaa (status 5.3.). Tälle soisin mukavan ja kärsivällisen lemmikkikodin, sillä sen jälkeläistensaamiskyky on epävarmaa. Se tulehtunut kohta kun oli, noh, siellä päin. Täysin terve ja elinvoimainen tämä lk suklaa muutoin on, ja saakin minun puolestani pysyä kotona vielä hetken. HUOM! Etydi sai jo kodin! 😀

Ihan kuin noissa ei riittäisi iltapuhdetta, niin myös Nonparelli-cämpsyn pesästä löytyy kuhinaa. Pariviikkoisesta poikasparvesta paljastui kaksi tyttöä ja loput ovatkin ilmeisesti poikia. Värikäs pesue käsittää kaksi norrea, kaksi sinistä, opalin sekä sinisen argenten. Cämpsyjen hoito on valunut yhä enemmän siipan harteille, josta syystä näille tulee hienot(?) traakialaisperäiset nimet alkaen Spartacuksesta 😉

Kiukkuinen cämpsylapsi.

Kiukkuinen cämpsylapsi.

3 ajatusta artikkelista “Tasaista hulinaa 2/2

    • Tästä tulisi niin pitkä vastaus, että kannattaa lukaista ensin läpi hamsterit.net 🙂
      Omenapuun oksat ovat parhaita, luumupuun oksia ja pajua sekä koivuakin voi antaa. Ei kriikunapuuta tai kirsikkaa kuitenkaan!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s