Tasaista hulinaa 1/2

Viimeisen reilun viikon aikana on ollut niin paljon kaikkea meneillään, etten oikein tiedä mistä alkaisin. Jos siitä surullisimmasta päästä sitten.

Lavender’s Moony Misaki, kotona tunnettu nimellä Möly-Misaki, saapui meille vuosi sitten jo yhden poikueen synnyttäneenä reippaana rouvana. Persoonallinen ja vauhdikas hamsteri lunasti nopeasti oman paikkansa kodissamme. Keväällä syntyi toinen poikue, hamsulamme ensimmäiset siniset! Misaki onkin ollut varmaan paras emo tähän mennessä ja sen huolehtivaisuutta oli ilo seurata.

Lavender's Moony Misaki 19.8.2012-21.2.2014

Lavender’s Moony Misaki 19.8.2012-21.2.2014

Misaki alkoi kuitenkin vanheta tässä pikkuhiljaa, vasta hieman päälle vuoden ikäisenä. Reilu viikko sitten huomasin sen selässä ruven näköisen alueen. Arvelin vamman aiheutuneen Misan tuoreesta tavasta tunkea itseään juoksulautasensa jalustan alle ja otin lautasen vähäksi aikaa pois. ”Rupi” ei kuitenkaan ottanut kutistuakseen, vaan alkoi itse asiassa näyttää laajenevan. Torstai-iltana sen reunat alkoivat kellertää ja samalla havaitsin rintalastan alla leveän, mutta matalan patin. Ei muuta kuin soitto eläinlääkärille heti aamulla pahinta peläten.

Epäilykseni osoittautuivat aiheellisiksi, sillä Misalla oli kasvain vatsassa (itse asiassa toinenkin) ja ilmeisesti selkäpuolen ”rupikin” oli melanoomaa. Juuri puolitoistavuotta täyttäneen mamman turkki oli harventunut viikossa silminnähtävästi ja paino romahtanut. Pidin Misakia, kun eläinlääkäri antoi nukutuspiikin.

Tämän jälkeen oli vaikeaa keskittyä seuraavan päivän näyttelyn järjestämiseen. Illalla kuitenkin menimme laittamaan pöydät, tuolit ja osan tilpehööristä valmiiksi vanhimpien lasten sekä parin muun turkulaisharrastajan kanssa. Tytär ilokseni hoiti hamstereidemme näyttelyboksit kuntoon lauantai-aamua varten. Aamulla siippa sai herätä kukonlaulun aikaan, jotta olisi ruotsalaisia tuomareita vastassa satamassa tarpeeksi ajoissa. Ihana perhe. ❤

Näyttelyyn lähti meiltä yllättäin vain yksi syrkki, tyttäreni pk sininen laikukas Droidipoika – Misakin lapsenlapsi. Droidi sai Tuomarin Suosikki-ruusukkeen, kuten isänsä aikoinaan 🙂 Cämpsyistä taas lähti näyttelyyn melkein kaikki, sillä olen utelias tämän minulle uuden lajin suhteen. Ainoastaan Nonparelli jäi terraansa pienine poikasineen. Kaksi opaleista, Kokeshi-tyttö ja sijoituksessa oleva veljestä Daimio, saivat arvosanakseen Erittäin Hyvä. Siitä on mukava jatkaa.

Näyttelyn parasta antia tulosten puolelta oli ehdottomasti kasvattini Diadeemikeijun sijoittuminen. Keijun tulos taisi  olla (koska virallisia tuloksia ei vielä ole julkistettu)  ulkomuotoluokassa KS 1, paras nuori ja BIS 3 ja vielä lemmikkiluokassa paras nuori. Neiti ruusukkeineen alla ja klikkaamalla saa suuremmaksi. Kiitos Hennille näyttelyttämisestä! 😉

Diadeemikeiju, pk sininen (c) Henni

Diadeemikeiju, pk sininen (c) Henni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s