Kasvattajakumppanuutta

Kasvattajayhteistyö on eräs aihepiiri, jota en ole juurikaan tullut käsitelleeksi. Kuitenkin ilman yhteistyötä jokainen kasvattaja joutuisi joko ylläpitämää isoa eläinlaumaa tai ajautuisi väistämättä sisäsiittoiseen kasvatukseen. Vaikka onhan sellainenkin vaihtoehto, että hankkii melkoisen taajaan uusia eläimiä ja huolehtii jo eläköityneille uudet kodit. Kuitenkin hyvät hamsterien eläkekodit ovat melkoisen harvassa.

Urosten lainaamista jalostustarkoituksiin olen joskus sivunnut täällä, ja siis itsekin pariin otteeseen lainannut muualle jotain hyväksi katsomaani urosta. Meillä on ollut sijoituksessa pari ulkomaantuontia, ja toisaalta olen antanut sijoitukseen pari nuorta syrkkiurosta. En kuitenkaan luovuta niitä ensimmäiseksi hamsteriksi, vaan jo kokeneemmalle harrastajalle. Vastikään sijoitin kanssakasvattajalle myös yhden campbellipojan. Naaraita en hevin sijoita kodin ulkopuolelle, sillä haluan olla tarkoin perillä niiden ruokinnasta ja käytöksestä ennen poikastentekoa.

Tätä kasvattiani olen kertaalleen lainannut. Arkkivelho Abrakadabra on upea nalle <3

Tätä kasvattiani olen kertaalleen lainannut. Arkkivelho Abrakadabra on upea nalle ❤

Velhon riiuureissun tulosta: LGG13 Lykantrooppinen Lakka. Poika oli siis viime vuoden juhlanäyttelyssä lk-urosten aatelia.

Velhon riiuureissun tulosta – LGG13 Lykantrooppinen Lakka. Poika oli viime vuoden juhlanäyttelyssä lk-urosten aatelia 😉 (c) Sara Sunikka

Onnekseni kaikki nämä sijoitus- ja jalostuslainauskuvioni ovat menneet asiallisesti sopimusten mukaan. Pyrin valitsemaan huolella kelle eläimiäni luovutan ja keltä niitä vastaanotan 🙂 Pientä joustoa näissä asioissa on hyvä olla, mutta loputonta venymistä ei kenenkään tarvitse sietää. Epäasiallinen käytös johtaa hyvin nopeasti ovien sulkeutumiseen näinkin pienissä piireissä.

Kaikenkaikkiaan ”hamsteripiirit” täällä kotomaassa ovat olleet melkoisen helposti lähestyttäviä ja reiluja näin uudellekin kasvattajalle. Tietty kasvatuksen, genetiikan ja ruokinnan oppi kannattaa kuitenkin hankkia jo etukäteen. Vieläkin tulee joskus mokailtua esimerkiksi köh, lajintunnistuksessa (sekoitin vastikään talvikon ja campbellin valokuvasta), mutta se ei onneksi ole tappavaa. Ainoastaan noloa… Olennaista on huolehtia hyvin sekä omistaan, että muiden eläimistä. Vastikään olen saanut yhteydenottoja myös ulkomaisilta kasvattajilta, vaikka valitettavan vähän myytävää meillä on viime aikoina ollut.

Uusia tuulia kasvattajayhteistyössä edustaa pari yhteisomistuksessa olevaa sinistä syrkkipoikaa, pitkäkarvainen Happy Hamster’s Svein ja lyhytkarvainen Roxas. Luovuttaessani C-poikueemme naaraan (”Lunan”, Calluna Kanervankukka) Saaralle, en ihan olisi uskonut tilanteen kehittyvän tähän suuntaan 🙂 Nyt Saaralla on paitsi sijoitus-Namja ja eläkecämpsy-Jannu poikineen meiltä, myös nämä siniset pojat hallussaan.
Namja (A Werewolf Boy) muuten tekaisi vastikään Saaran luona hienon poikueen, jota voi käydä kurkkimassa osoitteessa http://hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=12556.0 Muutama nätti lapsukainen väreissä musta, suklaa ja karamelli on vielä vapaana!

Me täällä kotona odottelemme Namjalle morsiota kakkospoikueeseen. Lisäksi sijoituskasvattini Cembalo Syyssateessa on lainassa toisella kasvattajalla – meiltä ei yksinkertaisesti löydy sille sopivaa naarasta vielä toviin. Sieltä suunnasta pitäisi kohta kuulua uutisia 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s