Näyttelykausi ohi – madotus alkoi

Syyrialaistemme matokuuri on meneillään ja armas puolisko alkaa olla jo aivan kypsä. Tänään on kolmas ilta, jolloin parisuhdeaikamme menee näin: “Pitäisitkö muru hetken noita poikasia?”, “No nyt se Domino karkasi”, “Voisitko viedä Illun ylös ja tuoda vaikka Tellun?”, “Miten tämä lääke loppui juuri ennen viimeistä eläintä” ja “Katso, kuinka kiltisti Lula ottaa lääkkeensä” (tämä on ainoa kohta jolloin siippani hymyilee –lempparihamsteri kun on kyseessä 🙂

Enpä tätä jaksa kuin pari kertaa vuoteen tehdä, mutta nyt on hyvä kohta. Grand Gala 2013 pidettiin viime viikonloppuna, ja tuomisina oli lähinnä pari syrkkiurosta ja Velhon Tuomarin Suosikki –ruusuke. Lula tosin sai erikoispalkinnon ja paljon kehuja, sillä se on lähes puolitoistavuotias eikä ikä näy pätkääkään. Näyttelyt ovat tältä vuodelta ohi, mikä tarkoittaa ettei uusia loistartuntoja hevillä tule pariin kuukauteen. Balladin poikaset taasen ovat kyllin vanhoja ja pulskia madotukseen, ja uudetkin tulokkaatkin saan madotettua hetimiten.

Madotan vain syrkit, sillä Hortensea poikasineen en ala rääkkäämään. Sitä paitsi ainakin kihomadot ovat syrkeillä pääsääntöisesti erilaisia kuin campbelleilla – toivottavasti muutkin sisäloiset. Cämpsypoikasia tulee kyllä lääpittyä noin muuten, sillä ne ovat nyt kriittisessä käsittelyiässä. Tuittupäisestä emosta huolimatta muksut ovat onneksi hyvinkin kilttejä palleroita (oikeastaan helpompia kuin nuo syrkkimuksut.) Joukon ainoa sininen on poika, ja muutoin sukupuolet menevät tasan 3+3, korjaus: 2 + 4 opalia. Tyttöjä lienee siis enemmän. Jonkin verran niissä on sävyeroja, mutta kaikkinensa nämä ovat paremman värisiä kuin campbellien ykköspoikue. Siitä kotona pysynyt Nonparelli taitaa jäädä valitettavan haaleaksi. Haaleaksi jäi myös Prinssi (Le Petit Prince), joten GG:ssä saadut arvostelut eivät olleet järin suopeita. Meidän pikku Kummitus ❤

Le Petit Prince

Le Petit Prince

Siihen nähden kuinka paljon nyt on lääkittäviä, tämä menee jo melkoisen näppärästi. Ensin kaikki punnitaan ja jokaisen lääkeannos lasketaan. Kaksi grammaa Nemavettiä riittää aika tarkalleen tälle määrälle. Jauhe sekoitetaan ensin veteen, 1g/2ml. Sitten järjestyksessä hamsu toisensa jälkeen vasempaan käteen alapuoli ylöspäin ja ruisku kitaan. Nemavet maistuu ilmeisen hyvälle, koska heti kun lääkettä alkaa tulla, hamsteri keskittyy sen nuoleskeluun. Täytyy vain katsoa, että sitä tulee sopivaan tahtiin. Oma hamsterinkäsittelyvarmuutenikin on selvästi lisääntynyt, koska yhden madotukseen ei montaa kymmentä sekuntia mene. Kaikkeen muuhun säätämiseen kylläkin, joten illat tuppaavat venymään. Lisäksi aina jonkun asumus kaipaa siivousta, eikä ruokintaakaan voi unohtaa. Tai sitä poikasten käsittelyä. Siippa sanoi hankkivansa kuntosalikortin, että pääsee pakoon lasten nukahdettua.

Prinssin puhdas terra...

Prinssin puhdas terra…

...jossa on nyt taas erityisen kiva möyriä :)

…jossa on nyt taas erityisen kiva möyriä 🙂

7 ajatusta artikkelista “Näyttelykausi ohi – madotus alkoi

  • Ei se mitään pakollista ole, varsinkaan kun teillä hamsut eivät juurikaan ole tekemisissä muiden jyrsijöiden kanssa. Jos tulette Littoisten hamsterinäyttelyyn 22.2.2014, niin sitten voi ajatella 🙂
   Itse kotona madotetaan, voin antaa lääkkeen ja ohjeet 😉

   Tykkää

 1. Hei! Osaisitko neuvoa mikä annostus olisi per hamsteri? Olen harkinnut hamsujen ( 2 kpl) käyttämistä näyttelyissä ja haluasin varmuudeksi madottaa jos näin päätän tehdä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s