Hulluutta

Edellisestä blogauksestani ei ole kauaakaan (hmmm, se oli eilen). Kotimme vain sattuu olemaan nyt harvinaisen hiljainen, joten on hyvä kirjoittaa. Lisäksi tämän päivän asiat ovat tuoreina mielessä.
Tiedän, että eräs lukija seuraa tätä blogia vain tunteakseen itsensä normaalimmaksi ihmiseksi, jolla on sentään asiat mallillaan – joten tämä on sinulle, Leena 😉

Pakkasin jo edellisenä iltana hamstereiden kuljetuslaatikot valmiiksi, aivan kuten näyttelyyn mennessämme (kyllä, hamstereille on näyttelyitä). Aamulla lähdimme kuitenkin posottamaan Helsinkiin lähinnä veljenpoikani yksivuotiskesteille. Vasta sen jälkeen oli vuorossa hamsterien stadardointikokous (tokihan ne pitää standardoida, jotta voidaan järjestää niitä näyttelyitä :), kun kerran samalla suunnalla liikuimme. En ole edes virallinen kasvattaja, mutta vein kokoukseen neljä sinistä hamsua näytille, jotta sekin väri saataisiin väristandardin piiriin. Samalla pieni sininen Zaffre (Cirruspilvi Salamoi) jäi Elylle.

Tahtomattani aiheutimme melkoista hämminkiä synttärijuhlilla, kun tarkistin kaikkien hamsujen voinnin ajomatkan jälkeen. Tokihan ne piti sisälle raahata sieltä kylmästä autosta. Niistä ”Ei ole todellista, sulla on oikeita hamstereita mukana!”, ”Ai siellä eteisen kangaskasseissa on eläviä eläimiä!”, ”Mitä noi on, ne on sinisiä?!” -huudahduksista ei meinannut tulla loppua. Siinä vaiheessa kun selitin, että nämä ovat oikeastaan menossa kokoukseen, niin porukka repesi täysin. Sain ainakin parikymmentä minuuttia taustoittaa edesottamuksiani. Paikallaolijat pitivät tapausta erinomaisen hilpeänä 🙂

Olihan se kivaa piristää tunnelmaa (entisestään, sillä juhlat olivat oikein mukavat), mutta vaikeaa siinä oli itseään kovin normaaliksi tuntea. Eipä sillä, että se olisi mitään aivan uutta. Kovasti hamstereita ihasteltiin, olihan esillä sinistä lyhyt- ja pitkäkarvaisena, poikasta sekä aikuista. Silti siinä vaiheessa kun eräs ympärilläni olevista alkoi myötäillä tyyliin ”kyllä mä ainakin ymmärrän, koska onhan noi oikeastaan sama kuin kissat tai koirat”, niin tunsin taas tilanteen astetta absurdimmaksi. Jotenkin tuli (vainoharhainen?) olo, että lemmikkien kanssa hääräily on järkevistä ihmisistä ihan ok, kunhan ne ovat kissoja tai koiria. Mutta annappa olla, kun eivät ole.

Työpaikallani sinisten hamsterien kasvatukseni on jo kestovitsi. Mikäs siinä. Jotkut ovat joka tapauksessa ihan aidosti kiinnostuneita, kuten nytkin. Eikä sen niin väliä, vaikkeivät olisikaan toisaalta. Itse tässä on ollut sen verran pitkään mukana, että on jo vaikeaa muistaa miten hullunkurista touhu muiden silmissä on. Tänään sen taas muistin, lukuisten ”tämä on ihan parasta!” -kommenttien myötä 🙂

Standardointikokous meni hyvin, ja aikanaan ensi vuoden puolella meitin Namja (A Werewolf Boy) päässee koristamaan Suomen Hamsteriyhdistyksen väristandardisivua. [Edit 4.11.13 Enemmän selostusta standardoinnista Elyn blogissa ja Vevven blogissa. Elyn postauksen kuvituksena komeilee Namja.]

Samaan hulluuteen (ja edelliseen postaukseen) liittyy sopivasti tänään saamani meili kasvattini Kikan (Cicatrix Vekkimekko) perheeltä. Samalla saan tähänkin juttuun kuvia.
Vähän saapumisensa jälkeen Kikalle nimittäin järjestettiin tervetuliaisjuhlat, eikä mitkään pienet. Paikalla oli kuulemma noin kolmekymmentä ihmistä. Kuulin tästä jo etukäteen pähkinätarjoilua pohdittaessa ja idea on minusta aivan loistava. Ihmiset nyt ylipäänsä juhlivat ihan liian vähän 😉 Kikka oli saanut paljon lahjoja vessapaperirullista juoksupyörään, vaikkei edes näyttäytynyt. FaceBookissa lähetettyyn kiitos korttiin hän oli kyllä poseerannut. Anteeksi, se.

Kikan_terra Kikka Kikan

2 ajatusta artikkelista “Hulluutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s