Hamstereita ja ihmisiä

Maanantaina viimeiset hamsterinnoutajat piipahtivat hakemaan Charmyn (Charmikas Herrasmies). Pojasta tuleekin ensimmäinen ruotsinkielinen kasvattini 😉 Palaute nakertajasta saapui kyllä suomeksi: ”Huomaa selvästi että Charmya on totutettu olemaan ihmisten kanssa. Edellisten kanssa meni tosi pitkään ennen kun antoivat käsitellä itseään joten tämä ihana karvapallero onkin ihan eri kaliperia.”

Charmy uudessa kodissaan

Charmy uudessa kodissaan

Suurin osa poikasten noutajista on palannut poikasten luonteenpiirteisiin vielä myöhemmin ja poikkeuksetta kehuneet pikkuisiaan 😀 Joukkoon toki mahtuu arempiakin tapauksia, onhan se uusi koti iso elämänmuutos vain muutaman viikon vanhalle otukselle. Melkoinen ruljanssi täällä on ollut. Yhden illan aikana on parhaillaan pyörinyt seitsemän ihmistä tutustumassa hamsulaan ja/tai hakemassa poikastaan.

Luna uudessa kodissaan

Luna uudessa kodissaan

Lahjuksiakin olen saanut 😉 Kuivatuista yrteistä suklaaseen ja painetusta tiskirätistä kuvitettuun säilöntä-ämpäriin. Mitään en kyllä odottanut, mutta kaikki menevät hyvään käyttöön. Ihaninta kuitenkin ovat kuvat ja kuvaukset hamsuista, niiden uusista asumuksista ja tuoreista hamsuperheistä (eli perhepotretti kera hamsun). Kasvatukseen kuuluu erottamattomana osana kanssakäynti poikasten uusien omistajien kanssa. Se on joskus aikaavievää kaikkine sopimisineen, mutta ainakin tähän asti poikkeuksetta mukavaa. Lisäksi tällä kertaa syntyi myös hyviä harrastustuttavuuksia jatkoa ajatellen.

Saaralle erityiskiitokset vielä kuivayrteistä, joita lisäämällä saan tehtyä hamsuille hyviä mössöjä pitkään. Alla koekeitokset 🙂 Hänen mukanaan meni Lunan (Calluna Kanervankukka) lisäksi myös Jannu-cämpsy, jolle löytyi näin hieman yllättäin erinomainen loppuelämän koti.

nokkosmosso nokkoslautasilla

Tätä kirjoittaessani Huldan pesästä kuuluu pientä ininää. Taisi rouva Huoleton pyöräyttää poikasensa hieman etuajassa. Tässä cämpsypoikueessa ei liene muutamaa enempää ja ne ovat melkein jo varattu, joten tuskin samanlaista showta tulee… reiluun kuukauteen. Silloin Lumon pitäisi saada omat jälkeläisensä, jos tuo mölli nyt vihdoin tiinehtyi.

5 ajatusta artikkelista “Hamstereita ja ihmisiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s