Viikkoiset ceet

Nyt ne ovat viikon ja pari päivää vanhoja. Siis nuo mökissään satunnaisesti rääkkyvät pötkylät, Aarian C-lapset. Tämä on ihanaa aikaa, kun poikasten värit alkavat hahmottua ja ensimmäinen pääkin pilkisti jo ulos pesästä. Tytär sen huomasi. Kohta olemme taas naama terran lasissa koko perhe hyssyttelemässä toisiamme 🙂

viikkoiset_ceet

Aaria aika herkästi noita pienokaisiaan kanniskelee, putsaa ja tohottaa. Pari päivää sitten oli ilmeisesti sattunut vahinko… Kuulin melkoisen rääkäisyn kopista, ja siellä oli yksi poikasista kylki auki. En tiedä miten se oli tapahtunut, mutta onhan noilla paperinohut iho aluksi. Poikasen selässä oli selvästi naarmu emon etuhampaista ja kyljessä roikkui ihoriekale. Haava näytti varsin pahalta, vaikkei vuotanutkaan. En uskaltanut putsailla ohutta ihoa millään, joten jäin tarkkailemaan tilannetta. Onneksi en mitään tehnytkään, sillä kylki on parantunut hienosti. Ainoastaan suunnilleen lonkan kohdalla jäi vähäksi aikaa pieni patti jäljelle rullautuneesta ihosta. “Patille” on jo tiedossa mukavankuuloinen lemmikkikotikin, joten hyvältä sen tulevaisuus näyttää.

"Patti" 9 vrk - tapaturmasta on jäljellä vain pieni arpi lonkan kohdalla

”Patti” 9 vrk – tapaturmasta on jäljellä vain pieni arpi lonkan kohdalla

Viisi lapsosista on ilmeisesti mustia, pikku “Patti” yksi näistä. Muut ovat lähinnä suklaita ja ilmeisesti vain yksi diluutti. Yhtä mustista luulin ensin siniseksi, mutta ko. poikanen taitaakin olla hopeamusta. Se tarkoittaisi, että ainakin toisella vanhemmista on hyvin peittyvä hopea-alleeli. Suklaita olisi varattuna jo useampikin, joten sille värille löytyy hyvin ottajia. Itselleni odotan laventelia jatkojalostusta ajatellen. Mahdollisuuksien rajoissa on, että tuo diluutti olisi laventeli. Toivon kovasti myös Patin mustien sisarusten löytävän oman hyvän kotinsa! Nämä poikaset ovat kaikki pitkäkarvaisia, ja ainakin omasta mielestäni juuri mustat pitkäkarvaurokset ovat hurmaavia vaaleanharmaine alusvilloineen. Naaraat tosin tuntuvat pysyvän paremmin pikimustina.

Isä Lavender's Napoleon*

Isä Lavender’s Napoleon*

Velho tulee ensi viikonvaihteessa takaisin onnistuneelta riiuureissultaan (7kpl mustia nakeroita Vantaalla – ks. myynti-ilmo, emä lk musta Ariel Atom). Sitten saa alkaa pohtimaan Lumon sopivaa uudelleenastutusaikaa. Samalla kyydillä pitäisi tulla sulhot cämpsysiskoillemme, mutta näistä kavereista myöhemmin lisää. Saattaa tulla mielenkiintoinen poikassyksy kaikenkaikkiaan 😀

Yksi ajatus artikkelista “Viikkoiset ceet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s