Jalostustavoitteista

Joskus olen tästä aiheesta kirjoitellutkin, mutta lyhykäisesti: tavoitteenani on kasvattaa pitkäkarvaisia syyrialaisia väreissä sininen, suklaa ja laventeli. Jossain vaiheessa saattaa tulla laikkua mukaan kuviona.
Kuten edellisestä postauksesta voi päätellä, syrkkiemme koon kanssa on haasteita. Varsinkin pään suhteellinen koko ruumiiseen nähden, sekä silmien ja korvien sijoittuminen korostunevat jatkossa jalostustavoitteissa. Ei tämä kuitenkaan ihan niin ryppyotsaista puuhaa ole miltä äkkiseltään kuulostaa 😉

Menipä väsäämiseksi, mutta nyt laitoin oikein kuvamuotoon tämän tarkkaan harkitun C-poikueemme (Ks. alla. Huom! Klikkaa isommaksi.)

Ylinnä olevat kaksi hamsua tuottivat A-poikueen, josta Velho (Arkkivelho Abrakadabra) nyt jatkaa sukua luonamme. Velho ja Lumo (Wonderland’s Lumierè) muodostavat siis seuraavan sukupolven ja seuraavan rivin. Niiden alla on lueteltuna lähes kaikki mahdolliset C-poikasten geno- ja fenotyypit. Elyn kirjoituksesta on varmasti apua tämän tulkkaamisessa, jos genetiikka ei ole kovin tuttua. Kysyä saa 😉

C-poikueen_jalostus

 

Hienot olivat siis suunnitelmat C-poikueen osalta, mutta toisin kävi. Lumon laskettu aika oli ja meni, mutta poikasia ei pesästä löytynyt. Laskettua aikaa seuranneena aamuna emo näytti olevan edelleen tuhdissa kunnossa, ja samana iltana vaikutti hoikistuneen.
Joko sillä on ollut vahva valetiineys (tosin se harvoin kai kestää näin pitkään) tai sitten poikasissa on ollut jotain vikaa ja/tai ne ovat syntyneet kuolleena. Siinä tapauksessa emo on syönyt ne. Näin saattaa kuulemani mukaan joskus käydä, eikä siitä välttämättä aina jää jälkiä.

Lumon kantoaika oli kaikenkaikkiaan epäselvempi kuin edellisten poikueidemme kohdalla, mutta kyllähän tytsyllä paino nousi. Vähän ruokahaluton Lumo oli pari viimeistä päivää, mikä vaikutti tuossa kohdin kummalliselta. Nyt se on ihan virkeä ja reipas, mikä toki on tärkeintä.

Samantien laitoimme toisen pitkään plänäillyn eli D-poikueen tulemaan (josta toivottavasti tulee nyt siis C-poikue). Pk suklaa Aaria Alkusointu astutettiin perjantaina Lavender’s Napoleonilla (pk musta, kantaa b- ja d-alleeleja), kun kerran kiima oli sopivasti päällä ja jäimme ilman Lumon poikuetta. Kovin jo odotetun pesueen syntymään menee taas se n. 16 vrk, joten laskettu aika olisi nyt 8. syyskuuta. Poikasista odotetaan mustaa, suklaata, sinistä ja toivottavasti tulisi jo sitä laventeliakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s