Kesävieraita

Hops, tämä postaus olikin jäädä pöytälaatikkoon! Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan saimme viikoksi kesävieraita hamstereiden muodossa. Tappi-roborovski on meillä jo toistamiseen, mutta toinen hamsteri on – yllätys yllätys, oma kasvattini!

Tyttäreni kaverilla on ollut melkoista epäonnea kääpiöhamstereidensa kanssa, ja Lumi-talvikon kuoltua hän päätti ottaa syyrialaisen hamsun lemmikiksi. Olin varsin iloissani kuullessani eläinkaupan kautta heille kotiutuneen B-poikueemme naaraan Bananarama soi jälleen. Lyhytkarvainen musta valkonauhainen tyttö sai välittömästi lempinimekseen Bansku.

Tämä käänne antoi samalla loistavan tilaisuuden vertailla kotona emonsa hoivissa kasvaneen Balin, sekä toisaalta eläinkaupassa kuukauden päivät viettäneen Banskun käyttäytymistä (myynnissä tosin se taisi olla vain toista viikkoa). Molemmathan ovat samasta poikueesta.

neiti "Bananarama soi jälleen"

neiti ”Bananarama soi jälleen”

Eläinkaupassa minulle oli vakuutettu, että siellä on monta kättä hoivaamassa ja käsittelemässä. Ainakin Bansku on varsin rohkea ja melko ihmisystävällinen hamsukas edelleen. Silleen varautuneella tavalla, jota toisaalta sopii vieraassa paikassa odottaakin. Myös fyysinen kehitys miellyttää silmää. Tämä nuori naaras on oikein sopusuhtainen, sopivankokoinen ja kiiltäväturkkinen. Pään malli on kaunis leveine otsineen ja lyhyinen kuonoineen. Pitää oikein tunnustaa, että kokonaisuutena varmaan parempi kuin tuo meitin Bali. Ainoa omaan silmiini sattunut miinus on rikkonainen nauhakuvio. Toivottavasti tätä viedään näyttelyyn, jotta saa tuomarinkin arvion 🙂

Sama tapaus sivulta, mitä nyt pinnat haittaavat kuvaamista.

Sama tapaus sivulta, mitä nyt pinnat haittaavat kuvaamista.

Robovieraamme elää tätä nykyä asumuksessaan yksikseen kaverinsa kuoltua. Ikääkin alkaa jo olla. Tappi on viime kesään verrattuna vallan rohkaistunut, ja tulee oikein mielellään katsastamaan mitä häkissä tai häkin ympärillä tapahtuu. Se on sen verran innoissaan lainaksi antamastani juoksupyörästä, että kaveri pitää siirtää yöksi keittiöön tahkoamaan. Siinä se häkki sitten nököttää aamiaspöydällä, kun syön itse aamupalaani. Melko nopeasti Tappi tulee esille katsomaan, josko liikenisi pieni pala tomaattia tai vaikka koirannappula (siis itsehän en jälkimmäisiä aamupalaksi kuitenkaan syö, toim.huom. 🙂 Samalla poukotaan ja rapsutellaan kuivikkeita ja muutenkin tohotetaan. Niin, edelleen Tappi on se joko tohottaa. Itse olen melko koomassa vielä aamuseiskan aikoihin, kun koko muu perhe viettää jo kesälomaa. Varsin symppis tuo robonen on, ja hauskannäköinen töpö.tappi2013

En panisi pahakseni robolisää meidän jyrsijäkokoonpanoon, mutta enpä ala edes suunnittelemaan sellaista. Katsotaan nyt ensin miten siippa sulattaa nuo jättijauhistulokkaat (tiedättekö muuten, että kuivattuja jauhomatoja saatetaan jauhaa tortillajauhojen sekaan Meksikossa? 😉

3 ajatusta artikkelista “Kesävieraita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s