Spin Off: Pygmihiiriä!

Jesh, ne tulivat eilen. Junakyydillä Hesasta, kaksi keijukaismaista mulkosilmäistä otusta. Olin valmistautunut jo viikon verran hankkimalla pienen terraarion, luonnonturvetta ja kanarialinnunsiemeniä. Edellisenä iltana pykäsin siipan kanssa tason terraan ja otin turvetta kuivumaan.

Armas puolisko suostui taas diileriksi. Helsingin Rautatieasemalla saattoi nähdä Goldilock’s Veeran kiikuttamassa hänelle pientä vaaleanpunaista kuljetuslaatikkoa, sekä Janettan noutamassa Banzaita ja tuomassa Choux Puffs Marjutin mysteeriurosta Turun-kyytiin. Viimeksi mainittu eläin aiheutti kuulemma pieniä kauhunhetkiä leikkimällä kuollutta boksissaan, mutta se on ilmeisesti vain erittäin hyväuninen tapaus 😉 Uusi omistaja nouti kyseisen syrkin täällä päässä Kupittaan asemalta, joten kuskaus meni jouhevasti.

Harmikseni turve ei ollut kuivunut kunnolla vuorokauden aikana. Lisäksi tajusin siinä saattavan olla jotain pieneliöitä, joten pistin sen uuniin puoleksi tuntia. Sillä välin tuijotimme mulkosilmiä boksissaan ja ne tuijottivat meitä. Tällaisia sieltä tuli:

pygmit

Otukset ovat viralliselta nimeltään afrikkalaisia kääpiöhiiriä, mus minutoides. Englanniksi niistä löytyy melko hyvin tietoa hakusanoilla ”pygmy mouse”, samoin Veeran sivuilta (ks. Pygmihiiret). Isompi näistä on ruumiiltaan noin kahden euron kolikon kokoinen. Se onkin jo aikuinen ja pienemmän hiirulaisen isä. Käsittääkseni Veera ei ole antanut niille nimiä, mutta lapsiperheessä on ihan turha kuvitella näiden kulkevan nimettä =) Isä on siis Daidalos ja poika Ikaros, vaikka pienemmän kasvettua tuskin erotamme niitä toisistaan.

Yllä oleva kuva ei anna oikeutta eläinten hauraudelle. Niiden liikkuminen on kaunista katseltavaa, mutta sylilemmikeiksi näistä ole. Jotkut kutsuvatkin pygmihiiriä karvaisiksi kaloiksi, koska niiden käsittely on lähes mahdotonta. Puuhakkaita ne ovat ja lystikkäitä, joten valvoin aika myöhään poikia seuraillen.

pygmi_salamalla

pygmi_salamalla2

Hämäräkuvat on otettu salamalla, mutta pygmit eivät räiskinnästä hätkähtäneet. Tulivatpa vain uteliaiksi. Tuo häntäkin on muuten sellainen ohut langanpätkä, ettei siihen edes uskaltaisin koskea! Lopuksi vielä kuva poikien asumuksesta. Etualalla näkyy vesikuppi. Pygmihiirten saattaa olla vaikea saada vesipullon kuulaa liikkeelle, joten laitoin ko. kupissa vettä terran katolle ja kuppiin vielä pestyn kiven hukkumista estämään. Myöhemmin saatan kokeilla kuulatonta juoma-automaattia. Oksassa kiipeilyä veikkoset harrastavat innolla ja turpeen tonkimista. Vertailun vuoksi: kuvassa näkyvän wc-paperirullan suuaukkoon mahtuisi ainakin viisi hiirtä kurkistamaan ja vielä melko väljästi.
pygmien_asumus
Seuraavaksi sitten taas hamsuista(kin)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s