B-poikueen syntymä ja muuta

Misab massu päivää ennen poikasten syntymää (pääkin löytyy jostain tuolta herkkutikun takaa)

Misan massu päivää ennen poikasten syntymää (pääkin löytyy jostain tuolta herkkutikun takaa)

Mama Misaki synnytti poikasensa lähes kellon tarkkuudella viime torstaina n. klo 23 – tasan 16 vrk astutuksesta. Nopeasti vilkaisin seuraavana päivänä, että on niitä aika läjä. Eilen raotin uudelleen möksän kantta emon ollessa syömässä, ja sain kiiruussa lasketuksi 14 vaaleanpunaista nöpönokkaa. Huh, mikä määrä! Tällä kertaa pitää varmaan laittaa oikein myynti-ilmoituskin näistä, kun viimeksi poikaset olivat enimmäkseen etukäteen varattuja. Hyvä puoli isossa jälkeläismäärässä on toki se, että luulisi tuohon joukkoon mahtuvan muutaman sinisenkin rääpiskän. Toivottavasti mama jaksaa hoitaa laumansa, ja maitoa riittää kaikille. Nyt ainakin Misaki on erinomaisen hyvässä voinnissa vahtien nakeroitaan huolella.

Sinisiä poikasia soisi tulevan varsinkin nyt, kun ne ainoat kaksi kasvattajanimellistä sinisten hamsujen kasvattajaa lopettavat sinisten kanssa. Lavender’s Ely keskittyy jatkossa mustasilmäisiin valkoisiin sukulaisväreineen ja Wonderland’s Eve hioo hopeanharmaata linjaansa. Onhan sinisten kasvatusta jossain määrin ilman kasvattajanimeäkin, mutta kokonaisuudesta on vaikeaa pitää lukua. Janetalta sentään on tulossa meille nuori pk sininen uros. Misakin ja Xavin poikueesta jätän kotiin sinisen naaraan, jos sellainen suinkin pahnueesta löytyy!

Haru Harun vielä toistaiseksi nimetön poika.

Haru Harun vielä toistaiseksi nimetön sininen poika (c) Janetta

A-poikueen Aaria ja Arkkivelho ovat kehittyneet ulkonäöllisesti vallan upeasti! On hauska seurata samanväristen eri sukupuolta edustavien sisarusten kehitystä. Velholla on jo nyt tulossa hieno tuuhea laahus, mutta valitettavasti poika on edelleen arka  kaikesta totuttelusta huolimatta. Nyt se jo sentään pysyy jotenkuten puoliskon käsittelyssä, ja viihtyy varsinkin olkapäällä keikkumassa. Tästä on jo tullut lisänimi Papukaija 😉 Terrasta ulos saaminen on silti vaikeaa, joten enpä taida ottaa tuota vielä Vantaan näyttelyyn mukaan. Saattaa muuten tämä pienikin kehitys vaarantua.

Aaria taasen on useimmiten reipas tapaus, vaikka huonojakin päiviä on. Kova se on vilistämään, mutta sen verran joustavampi luonteeltaan, että ilmoitin sen jo näyttelyyn. Mukaan lähtevät myös Skunkki, Lumo ja Napo. Xavierin turkki ruskettui (tai pikemminkin punertui) takapäästä niin vahvasti, etten nyt otakaan sitä mukaan. Lisäksi jätkä hinkkasi karvansa hajurauhasten kohdalta kokonaan pois, joten siinä näkyy mustat läikät – äsh.

Lumolta odotan paljon sen sisarten jo menestyttyä. Enpä silti mene mitään vannomaan, sillä vähän myyrämäinen se on ja taipumusta pläskiin havaittavissa. Vaikka kuinka huolella vahdin syömistä (siis Lumo syö KAIKEN, AINA – jopa persiljat nykyään ja jyväseoksen pelletit) ja neiti kuntoilee paljon juoksupyörissä, niin ei tunnu toimivan. Tämä 190 grammainen vielä melkein poikasikäinen mimmi saakin uuden ison metallisen juoksarimme pitämään sellaista räminää ja kitinää, että oksat pois. Jo äänestä tietää kuka on kylppärissä juoksuvuorossa ;D Omassa terrassaan Lumoskalla onkin hiljaisempi puinen 22cm juoksari.

palkintokori

Illuusian_palkinto

Ohessa vielä Illuusian hienosta äipäntyöstään saama palkintokori 😉

4 ajatusta artikkelista “B-poikueen syntymä ja muuta

    • Hienosti tekaisi 7 sinistä ja 7 mustaa todennäköisyyksien lakien mukaan 😀 Hauskasti vielä molemmissa väreissä on kolme yksiväristä ja neljä valkonauhaista. Tänään tulivat ekaa kertaa viipperöimään ulos pesästä ja Misaki näyttää nyt jo kypsältä 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s