Loishäätöpäiväkirja – jälkipyykki

Viime sunnuntaina lopetimme puolilta öin, jolloin kolme asumusta jäi vielä täysin siivoamatta. Kahdeksan oli siivottu ja desinfioitu, mukaanlukien yksi varahäkki. Perhekin “pääsi” osallistumaan projektiin: puolisko iltakymmenestä alkaen hoitamalla tuplahäkin (järkyttävä siivottava meidän konseptillamme, nyt muutimme konseptia), esikoinen lappasi kuivikkeet isosta terrasta ja parista dunasta ja pyyhki ja desinfioi ne kaikki, ja vanhempi poika desinfioi ja tiskasi pulloharjalla juomapullot. Itse hoidin uunissa steriloinnin lisäksi kaiken muun kaman desinfioinnin Virkonilla, madotin ja ruokin hamsterit, ja asensin kaiken takaisin paikoilleen. Perheenkeskeistä laatuaikaa parhaimmillaan. Vielä kun nafti kaksivuotias kuopus pyörii jaloissa ja vaatii isoon ääneen huomioita.

Eilen oli jäljellä siis kolme asumusta ja madotuksen viime rutistus. Esikoinen jaksoi vielä pysyä vauhdissa kello yhdeksään. Puolisko toi ja vei hamsuja madotettavaksi sekä jakoi ruokakuppeja – onneksi ne on nimetty! Madotus meni jo rutiinilla: hamsu käteen ja nurinpäin, ruisku kitaan, varotaan poskipusseja ja liian suuria kertamääriä. Hamsutki olivat hyvin mukana yhteistyössä. Ensimmäisenä iltana käytin nahkarukkasta käsieni suojana kahden arvaamattomimman (Velhon ja Xavin)  kanssa, mutta sen jälkeen ei ole tullut mieleenkään. Pojat nielevät lääkkeensä itse asiassa varsin kiltisti.

Kyllä oli kypsää välillä, mutta nyt se on tehty. Tulipa koko hamsula kuurattua perusteellisesti, mihin olen hyvin tyytyväinen. Vaihdoin samalla Misakin isoon terraan odottamaan poikimista. Mamma kyllä vaikuttaisi paksuuntuneen ja löntystelee uudessa asumuksessaan tyytyväisenä. Nyt oli myös hyvä kohta kierrättää desinfioidut virikkeet hamsulta toiselle ja kaikki saivat uutta puuhaa. Lumo suorastaan rakastaa vanhaan viinipullon puukoteloon tekemääni mönkimispaikkaa (kaadoin sen täyteen kaivuusavea), ja tuhtasi siellä koko yön. Aina välillä kotelosta nousi pää sillä ilmeellä, että ”kattokaa mitä mulla on” 😉

Lumon "the kotelo" auki vedettynä

Lumon ”the kotelo” auki vedettynä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s