A-poikueen statuspäivitys

A-poikueen sukupuolijako on käynyt selväksi. Pesueeseen syntyi (tai jäi jäljelle) vain kaksi urosta, molemmat suklaita. Nämä pääsevät muuttamaan vanhaan akvaarioomme ihan kahdestaan. Tytöt ovat emonsa kanssa toistaiseksi, jos Illuusialla vain riittää kärsivällisyyttä. Se näyttää olevan kyllä joskus vähän kortilla, varsinkin kun Illu on päättänyt vierottaa poikasensa – eivätkä kaikki niistä tunnu sopeutuvan asiantilaan 😉
Urokset ovat oikein passelin oloisia. Molemmat ovat hyvänkokoisia, enkä näe mitään selkeitä puutteita esim. pään muodossa. Naaraissa on paljon enemmän variaatiota. Kaksi niistä on tosiaan mustia, ihan mukavannäköisiä. Toinen saattaa olla hopeamusta.  Suklaa pahnanpohjimmainen on edelleen pienikokoinen, vaikka onkin ottanut muita kiinni. Sillä on kyllä nätti pää ja huomattavan mukava, utelias luonne. Silmät tulevat hiukan enemmän ulos päästä kuin sisaruksilla, mutta se saattaa korjaantua kasvamisen myötä. Tällä tytöllä on hieman laineikas turkki. Toisellakin naaraalla on laineikas turkki ja nätti pää, tämä on isompi kooltaan. Nämä kaksi ovat ehkä pitkäturkkisia tai sitten eivät – ainakin turkki on erilainen kuin muilla, silkoisempikin. Illuusia-emohan on pk, muttei kovin pitkäkarvainen sellainen.
Muut suklaanaaraat erottaa vatsalaikkujen perusteella, tosin eräällä on melkoiset aasinkorvat. Emo näytti pienempänä samalta. Eräällä toisella taas on erityisen nätisti asettuneet pienehköt korvat ja lyhyehkö pää. Tämän ajattelin pitää, jos en sitten sitä toista laineturkkia ihan uteliaisuuttani. Tytär haluaisi pitää pahniksen, joten näiden kolmen naaraan välillä pitäisi valita. Onpa vaikeaa.

Myöhempi lisäys: tasan puolet poikueesta on pitkäkarvoja! Jee 🙂

A-poika nukkuu, tytöt ihmettelevät

A-poika nukkuu, tytöt ihmettelevät

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s