A-poikue

Vihdoin varhaisena aamuna 6.3.2013 ensimmäinen syrkkipoikueemme näki päivänvalon (tai olisi nähnyt, jos poikasten silmät eivät olisi kiinni pari ensimmäistä viikkoa). Illuusian ja Blaupunktin pariuttaminen siis onnistui lopulta. Syntymäiltana kurkkasin hätäisesti Illun pesämökkiin, ja siellä kölli arviolta viisi vaaleanpunaista toukkaa. Vasta viikon vanhana sain laskettua poikaset kunnolla. Yllätys oli jonkinmoinen, sillä poikue koostuikin kolmesta mustasta ja peräti seitsemästä suklaanvärisestä nakerosta!

a-poikue_vko

Vielä lukumäärääkin enemmän yllätti poikasten väritys. Vanhempien värien mukaan olisi tullut normaaliväritteistä, ruostetta, hopeanharmaata ja ruskeasilmäistä hopeanharmaata. Illuusia on ilmeisesti kuitenkin “musta creme”. Hassu nimitys, sillä Illuusiahan on luonnonvalkoinen. Ko. väri kuitenkin pohjaa cremeen (ee), ja se taas peittää tehokkaasti alleen mustan (aa). Tällainen yksilö on cremen kasvattajille ikävä yllätys, mutta minulle onnenpotku. Diluuttia kantavista suklaista kun on enää pieni askel laventelinvärisiin.

Illu ottaa lapsenkaitsinnan melko rennosti toisinaan

Illu ottaa lapsenkaitsinnan melko rennosti toisinaan

Nyt poikaset ovat pariviikkoisia ja niistä kahdeksan on jäljellä. Pienen mustan ja jo hyvinkehittyneen suklaapoikasen kuolemat ovat surullisia, mutta eivät yllättäviä – varsinkaan näin naaraan ensimmäisessä poikueessa. Epävarmuutta saa kestää vielä ainakin viikon. Sen jälkeen kaikilla on jo hyvät mahdollisuudet selvitä. Hamsunpoikasten kehityksen seuraaminen on ollut mahtavaa näiden viimeisten päivien ajan pikkuisten mönkiessä välillä jo ulkona pesästä. Vielä sokeina taapertavien, kaatuilevien ja horjuvien pikkuisten sinnikkyys on ihaltavaa. Aluksi koti oli enimmäkseen hukassa ja emo sen kun koisi pesässään. Nyt Illu vahtaa poikasiaan tarkemmin, vaikkakin ne karkuun päästessään osaavat usein jo itse takaisin. Poikaset myös nakertelevat kiinteää ruokaa ja Illu selvästi piilottaa niiltä kätköjään >:-/

Kaksiviikkoinen maistelee jo keitettyä parsakaalia innoissaan, vaikka silmät ovat edelleen kiinni.

Kaksiviikkoinen maistelee jo keitettyä parsakaalia innoissaan, vaikka silmät ovat edelleen kiinni.

Jk. Illalla kaikkien poikasten silmät alkoivat avautua. Ihania viirusilmiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s