Moony Misaki ja Xavier

Uusista tulokkaistamme vanhin on päälle puolivuotias Lavender’s Moony Misaki. Kuten nimen etuliittestä näkyy, Misaki on lähtöisin Elyn hamsulasta. Se tuli meille toisen kasvattajan kautta tehtyään ensin komean poikueen, sattumoisin Lulan veljen kanssa. Ei jalostushamstereidenkaan ole tarkoitus mitään kiertopalkintoja olla, mutta Misakia pyysin meille luovuttuani toivosta saada sininen naaras lähitulevaisuudessa. Misakissa on selvästi samaa näköä kuin Naksussa ja Napoleonissa, onhan se niiden sisarpuolen tytär. Luonteeltaankin tuo tuntui heti “omalta”, tosin selvästi poikien naarasversiolta toimeliaisuutensa ja itsepintaisuutensa puolesta.

Misaki jaloittelemassa

Misaki jaloittelemassa

Saimme lainaan Misakin potentiaaliseksi sulhoksi tuontiuroksen, joka ei ole ainakaan suoraan sukua näille paikallisille diluuttigeenisille. Stardust Xavier on meillä siis vain riiuureissulla. Toki huolenpito on samanmoista kuin kaikilla hamsuillamme, ja siellä Xavi taas juoksentelee keittiön lattialla iltajuoksuaan. On muuten aina hauska seurata näiden hamsujen mieltymyksiä. Tämä jätkä on päättänyt naksutella lähinnä minulle, ja hyväksyy puoliskon ja tyttären seuran selvästi paremmin. Nyt Xavi sentään tulee luukulle odottamaan, kun lähestyn asumusta, joten virkistysjuoksentelut ilmeisesti kelpaavat. Ruokamieltymyksiltään Xavi on selvästi puuromiehiä ja nostaa puuropaakkuja sievästi käpäliinsä syötäväksi. Salaatti ja peruna ovat myös hyviä, mutta paprikan, tomaatin ja jopa parsakaalin kanssa nirsoillaan. Kurkku ei kelpaa lainkaan, mutta kesäkurpitsa taisi mennä. Xavin asumusta ei voi pitää ollenkaan naarashamsujen lähettyvillä, muutoin poikaraukka menee aivan sekaisin.

Xavi kippoineen

Xavi kippoineen

Sijoitin Misakin aluksi dunaan, yläkertaan poikani huoneeseen. Parin meluisan yön jälkeen tajusin, että Xavi on syytä siirtää alakerrasta Misakin paikalle ja pitää naaraat ja urokset kokonaan eri kerroksissa. Xavi hiljeni, mutta harmi kyllä Misaki melskasi tuplahäkin yläkerrassa vähintään yhtä paljon. Sen jälkeen kun otus onnistui murtautumaan häkkiosastostaan ruokakomeron puolelle (ks. rakennusprojekti 3) kahden aikaan yöllä, siirsin Misakin Naksun vanhaan monitasopuuhäkkiin. Siellä Misaki on elellyt tyytyväisenä siitä asti, mutta pelkään sen pakenevan sieltäkin – tai pilaavan hampaansa pinnoittamattomaan häkkioveen. Kuukauden päästä olohuoneen iso lasiterra lienee jo vapaa, joten jos nyt kumminkin pärjäisimme jotenkin siihen asti.

Puoliskoni osoitti suurta lämpöä hankkimalla tulokkaille samanmoiset ruokakupit kuin noilla muillakin. Kuvittelisi taannoisen Misakin ja Lumon pitkäksi venähtäneen noutoreissun ottaneen armasta puoliskoa jo hieman aivoon, mutta ihmeen hyvin tuo jaksaa laajenevaa harrastustani ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s