Halimaan hamsula

Hamsula on niitä hauskoja sanoja, joita opin lukiessani hamstereista ja niiden kasvatuksesta. Hamsulassa yksinkertaisesti asustaa useampia hamsuja. Mukavan lämpöinen sana, eikö?

Hamsutarhaamme voi kai jo hyvällä syyllä sanoa hamsulaksi. Olkoon se siis Halimaan Hamsula, perustettu vuonna 2012 🙂 Tosin jos ikinä hakisin kasvattajanimeä, se ei olisi ”Halimaan”. Tämän blogin nimellä on tarina (osoitan armasta puoliskoani syyttävällä sormella), mutta tyttäreni inhoaa nimeä intohimoisesti. Enkä minäkään olisi sitä valinnut. Toisaalta se sopii hyvin, koska halittavia lössyköitä täällä kasvatetaan. Blaupunkt on siitä viimeisin hyvä esimerkki. Hamsutin ei enää ollenkaan arkaile kiivetä kädelle (- ja milloin muuten sorruin tähän lässyttämiseen?!)

Vinot alahampaat näkyvissä

Vinot alahampaat näkyvissä – klikkaa!

Päivitetäänpäs koko hamsulan kuulumisia vaihteeksi. Nallekarkista meinaan jo kirjoittaa ”Naksu-pappana”, vaikka toinen on vasta 1v1kk, eikä jälkikasvua ole tai tule. Herra on vain niin ukkoutunut, kuten kuvasta näkyy. Luonnekin on muuttunut jäärämmäksi ja pinnojen syöminen äitynyt. Itse asiassa niin pahaksi, että hampaissa on jo selvät kulumat! Onneksi tuli huomattua ja Naksulle tuli muutto eteen. Harmi kyllä uusi häkki on vanhaa lukaalia pienempi (samanlainen kuin Napoleonilla), mutta sen häkkiosa on pinnoitettu. Ja toistaiseksi Naksu on muutosta niin innoissaan, ettei ole edes koittanut järsiä pinnoja.

 

Lula saa pusun! Skunkki etualalla.

Lula saa pusun 😉 Skunkki etualalla. @ J.Laine

Lulaa ja jälkikasvua odotellaan kovasti kotiin. Lulan poikue syntyi 28.12.2012 kasvattaja luona ja siitä tulee meille laikukas uros. Laikukas! En kuvitellut sortuvani koskaan kuviollisiin, mutta tämä haisunäädän näköinen pitkäkarva on ulkonäöltään aivan valloittava. Lulalla on kuulemma ollut kova tohina poikasten kanssa. Yhdeksästä pitkäkarvaisesta poikasesta valitettavasti kaksi menehtyi aivan pienenä (laikku ja musta). Jäljelle jäi kaksi mustavalkolaikukasta urosta, yksi normaalilaikukas naaras, yksi normaali umborous (ei-laikukas) naaras ja kolme mustaa urosta. Kummatkaan naaraista eivät sovi jalostukseen, joten meille tulee tuo skunkki 😉 Sille ei ole toistaiseksi mitään jalostussuunnitelmia, mutta poika saattaa kantaa perimässään d-alleelia lähinnä isänsä Harald Hannibalin ansiosta (pk norm. laikukas).

Napo riippukeinussaan

Napo riippukeinussaan

Napoleon on melkein isoveikkansa näköinen jo, ja samanlainen luonteeltaan kuin Naksu nuorempana. Poika tulee helposti häkin ovelle kytikselle ja ovea avatessa kädelle. Napolle olisi tarkoitus teettää jälkikasvua myöskin, mutta nyt on auki kenen kanssa. Jos ei muuta, niin toivottavasti ainakin Illuusian ja Blaupunktin jälkeläisen kanssa sitten aikanaan, vaikka siihen tovi meneekin.

Siitä pääsemmekin sitten meidän nuoreenpariimme. Illusta on hyvin vaikea nähdä onko kiima-aika meneillään, verrattuna Lulaan. Talven pimeyskin saattaa olla syynä kiiman puutteeseen, mutta onneksi tässä mennään kevättä kohden.
Blaupunktista ei nyt muuta tällä erää, kuin että poika tosiaan sosialisoitui porukkaamme loppujen lopuksi varsin nopeasti. Ainiin, Blaun kasvattajalta samanikäisenä tuodun sinisen uroksen ruumiinavaustuloksissa ei ollut mitään epäilyttävää (kuten Papovaa), joten sen asian kanssa ei tarvitse murehtia – muuta kuin, että kyseinen hamsu kuoli aivan liian nuorena.

2 ajatusta artikkelista “Halimaan hamsula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s