Illuusiasta

Hamsuneitomme Sateenkaaren Illuusia täyttää tänään neljä kuukautta. Se on naarashamsterilla jonkinmoinen merkkipaalu. Naaraan ensimmäisen (ja usein ainoan) poikueen alullepanoikänä pidetään tavallisesti 4-10 kk, luonnollisesti riippuen naaraan kehityksestä ja kunnosta. Olen tottunut pitämään Illua pikkuisena, joten tytön punnitus yllätti. Sehän painaa 170 grammaa! Ihan kelpo paino, ja tuskin neiti kovin paljon suuremmaksi noilla geeneillä kasvaa.

Iso koko on hamsuille stardardimielessä toivottavaa, mutta hieman omien mieltymysteni vastaista. Toisaalta isohko matamimme Lula sai jo poikueensa (28.12.12 kasvattajansa luona – siitä lisää myöhemmin), ja parhaillaan odottelemme Lulaa ja ehkäpä yhtä poikasta kotiin. Verrattuna Lulaan, Illuusia on tyypiltään parempi, joskin sekin hieman kapeakuonoinen. Toivon mahdollisten tulevien poikasten perivän ainakin sen isot silmät ja reippaan luonteen.

Olen koko ajan pitänyt Napoleonia tulevana isäehdokkaana, mutta aiottu yhdistelmä tuottaa vain pienellä todennäköisyydellä havittelemiani ruskeasilmäisiä poikasia. Nyt sulhoksi onkin mietinnässä tuontiuroksemme, kaunispäinen Blaupunkt. Tämä pari saisi takuuvarmasti ruskeasilmäiset poikaset, jotka kaikki kantavat sinistä väriä aiheuttavaa diluuttialleelia. Idea ei ollut omani, ja kaikki jalostukseen menevät poikaset on jo etukäteen varattu 😉 Toivottavasti tulee valinnanvaraa, eikä silti liian iso poikue. Tai toivottavasti poikue tulee ylipäänsä.

Nyt vielä vähän odottelen, varsinkin Blaukkarin oletetun veljen ruumiinavaustuloksia 😦 Tämä sininen uros menehtyi kotonaan uudenvuodenyönä, ilmeisesti sydänkohtaukseen. Blauhan oli myöskin aluksi varsin hermostunut, mutta paljolla käsittelyllä se on saatu hyvin rauhoittumaan.

Tällä välin voin seurata Illun murrosikää, tai miksihän tuota voisi sanoa. Neiti haiskahtelee jo kiima-aikana, vaikkakin epäsäännöllisesti. Lisäksi kaikki pitää silputa! Sen jälkeen kun neiti tuhosi kylpymattomme, annoimme sille puoliskon vanhan t-paidan leluksi ja tuloksen näette ohessa. Illu tekee siitäkin kovasti pesää aina kun saa rievun hampaisiinsa. Nyttemmin myös kaikki herkut raahataan Illun omaan tunneliin, vaikka ennen ne saivat olla ruokakipossa. Mielenkiintoista nähdä miten Illu käyttäytyy emona. Sehän ei ole kertaakaan purrut meistä ketään, vaikka hampaat joskus laittaakin sormen ympärille äkämystyessään. Hyvin varovasti kuitenkin ja kaiketi mielenilmauksen vuoksi. Hiukan äkkipikainen neiti on ja varsinainen elohopea, mutta hyväluonteinen joka tapauksessa.

T-paita ja sen sata reikää

T-paita ja sen sata reikää

Tilaamiemme virikkeiden saavuttua Illuusia käyttäytyi kuin olisi taas joulu. Asensimme niitä kylpyammeessa Illun pyöriessä väkkäränä tiellä. Kaivuutornikin meinasi jäädä vaille purua, koska hamsutin omi sen jo tyhjillään. Purua ei edes riittänyt koko tornin mitalle, mutta Illulle se kelpasi silti mainiosti. Tornissa kaveltiin tunnelia ylhäältä alas ja alhaalta ylös, niin että purut sen kun pöllysivät. Olin pitänyt vehjettä melko turhakkeena, mutta tälle kaivuukoneelle se sopii mainiosti. Pojat Naksu & Napo sen sijaan kuopaisivat pintaa pari kertaa ja sen jälkeen palasivat takaisin samaa tietä kuin olivat tulleetkin…

Tyhjässä tornissa

Tyhjässä tornissa

Pesulla

Pesulla

Kaivuunäyte

Kaivuunäyte

Valmis!

Valmis!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s