Uusi vuosi, uudet virikkeet

Aina välillä tulee hamstereiden asumuksia katsellessa sellainen olo, että tuokin varmasti tarvitsisi jo uusia virikkeitä. Olin äskettäin tilaillut muutamia puisia härpättimiä Zooplussan talvi-alesta (kiipeilyseinän, mökki-teline-yhdistelmän ja jonkin kaivuutornin), mutta ihan joka häkkiin/terraan ne eivät riittäneet. Lisäksi varsinkin Naksun monitasoiseen puuhäkkiin niitä on usein vaikea sijoittaa. Onneksi itsekin saa askarreltua monenmoista ilman kustannuksia.

Blaun linnake

Blaun linnake

Eräs hamsujemme rakastamista hökötyksistä on monitorien pakkauksista löytyneet monimutkaiset suojuspahvit. Ilman liimoja ja niittejä kootut pahvit saa helposti hienoiksi linnakkeiksi. Täytyy vain leikata hamsterinmentävä aukko. Joskus leikkaan niitä sisäpuolellekin tasojen väliin. Kuskaan näitä töistä kotiin aina kun on tilaisuus 😉

Kaikki työpaikat eivät valitettavasti tarjoa lemmikeille virikkeitä, eivätkä nuo linnakkeet sovi Naksun häkkiin (ainakaan, jos toista purulaaria ei poista). Koitin siis keksiä jotain tavanomaisempaa ja pienikokoisempaa, ja silmiini sattui pahvinen juomatölkki. Yksinkertaisen kiipeilytorniin tarvitset vain ko. tetran, keppejä tikkaiksi ja sakset tai mieluummin sivuleikkurit. Ihan pihalta löytyvät puunoksatkin käyvät, mutta esim. kasvin tukikepistä tai syömäpuikoista taitetut palat on helpompi tunkea tölkinrei’istä läpi.

Tarvikkeet

Tarvikkeet

Tikaskeppejä tulee olla vähintään kolme ja niiden pitää olla pari senttiä pidempiä kuin mitä tölkki on leveä. Kuva havainnollistanee. Tölkin ylä- ja alapäähän leikataan kolot. Lisäksi vastakkaisille sivuille tehdään saksilla pienet reiät tasavälein, joista tikut työnnetään läpi. Valmis 🙂 Kiipeilytorni asetetaan pystyyn ja kiinnitetään vaikkapa häkin seinään tai laitetaan katosta roikkumaan.

Asensin tölkin Naksun häkkioveen, ja laitoin keitetyn porkkananviipaleen tölkin sisään, ylimmän tikaspuun ympärille. Aamulla herkku oli kadonnut, joten hamsu oli ymmärtänyt härpäkkeen tarkoituksen 😀

Sisus

Sisus

 

Valmis tötsäke

Valmis tötsäke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s