Joulutohinoita

Oli tarkoitus saada tänne joulutoivotukset kuvineen, mutta joulunajan tohinoissa se nyt jäi. Hyvää uutta vuotta kuitenkin jokaiselle! Blaupunkt sentään hienosti edusti meitä hamsterit.net -joulukalenterissa. Sieltä löytyivät myös Illuusia ja Napoleonkin, kakkos- ja seiskaluukuista. Ja kävi meillä jouluna taas hamsuvieraitakin.

Säde-robo

Hamsufoorumin selaamisesta on se hyöty, että eri hamsulajit käyvät vähitellen tutuiksi. Nyt siis vihdoin tunnistin jo aiemmin meillä vierailleen Tappi-hamsun ihan puhdasveriseksi roborovskiksi. Seurana oli uusi kaveri Nappi-talvikon kuoltua. Säde on vielä hyvin pieni roborovskilapsi. Vähän turhankin pieni, jos minulta kysytään, sillä otus pääsi kaksi kertaa pakenemaan häkkinsä pinnojen välistä meillä ollessaan. Ensimmäisellä kertaa tytär pyydysti sen alta aikayksikön, mutta toisella kertaa aikuiset joutuivat hyvän tovin tuhtaamaan kalahaavi aseenaan. Onneksi meillä on yhä akvaario…

Aatonaattona innostuin myös kokkaamaan hamsuille näyttävän tonttuasetelman, kun siinä kohtaa muka aikaa vielä oli. Naksu ei tosin arvostanut tuotosta ollenkaan, vaan mieluummin juoksenteli jättijuoksarissamme, kun ulkoillessaan sai siihen tilaisuuden.

Joululahjaksi hamsuille annettiin puinen kiipeilyseinä juoksutusaitaukseen ja jokaiselle hedelmä-siementanko. Myös Nallekarkille, vaikka se saikin olla nakerreltavana vain yhden yön. Toivottavasti maistui pitkästä aikaa. Tämän jälkeen siemenetkin taas keitetään, kuten tavallisesti.

Napoleonin ja Blaupunktin turkeista olisi paljonkin asiaa, mutta jos ensi kerralla. Tätä kirjoitettaessa alkaa olla jo myöhä, ja Blaukkari on ensimmäistä kertaa keittiössä vapaana – tuskin malttaa edes pysähtyä pesemään välillä! Se on aika paljon tuolta pesuvimmaiselta hamsukuopukselta. Blau on jo melko käsikesy, eikä pistä hanttiin enää edes selälleen kääntämistä.

Napo ja Nallekarkki ehtivätkin jo vierailla keittiössä tänäiltana. Naksu on valitettavasti oppinut väijymään ovea, joten ilmeisesti keittiö ei enää riittäisi. Jos joku ihmisistä lähtee ovelle päin kävelemään, on Naksu-herra poikkeuksetta jaloissa tai jo valmiina oven vieressä passissa.

Illuusia ei tänään tarvinnut keittiökeikkaa. Olin ilmeisesti pistänyt terran kannen huonosti paikoilleen putsauksen jälkeen, ja yläkertaan mennessä minua vastassa oli onnellinen pieni valkoinen hamsu viipottamassa. Hyvä kun sain kiinni! Neiti pisti kyllä pontevasti hanttiin, mutta haavia ei sentään tarvittu.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s