Laventeliuros

Tätä kaveria ei ehditty odottaa kauaa, mutta sitäkin innokkaammin. Sain tarjouksen, josta hamsuihin hurahtanut wannabe-kasvattaja ei voi kieltäytyä: laventelin värisen uroksen – melkein omaksi 😉

Olin jo oikeastaan ajatellut, että toista sijoituseläintä meille ei oteta. Lula lähti perjantaina takaisin kasvattajalleen tekemään poikueensa, ja meitä jännittää kovin. Hamsuneiti on reipas ja hyvässä kunnossa, joten uskon kaiken menevän hyvin. Ainakin Luliksen oma emo Edda on kuulemma ollut rento mamma. Kuitenkin puolitoistavuotiaamme kuopuksemme ensimmäiset sanat tyhjän terran nähdessään olivat: ”Lua? Missä?”

Braak’s Blaupunkt tuli alkuviikosta Houtenista, ja meille samalla reissulla, kun Lula vietiin riiuulle. Lavender’sin Ely toi Blaukkarin yhdessä useamman muun jalostushamsterin  kera. Noutomme yhteydessä hamsupoju vielä nappasi Elyä sormeen lähtiäisiksi. Muutenkin kaveri vaikutti aluksi kovinkin aralta ja pelokkaalta. Hampaat olivat jatkuvasti näkyvillä ja siinä huomasinkin, että toinen alahampaista on katkennut. Eipä näytä haittaavan.

Ettei Blaukkari joutuisi olemaan yli vuorokautta kantokopassa, väsäsimme sille ”juoksutusaitauksen” kotoisaan tapaamme kylpyammeeseen. Tällä kertaa tosin hotellin kylpyammeeseen…

Blau ammeessa

Kotona koitin kovasti ottaa kuvia uudesta pojustamme, ja tuossa jäljempänä onkin parhaat palat. Toki tulokasta tulee verrattua muihin hamsuihimme. Blaukkari on ensinnäkin silminnähden kömpelö kiipeämään. Muilta kestäisi pari sekuntia päästä kantokopasta, mutta tämä kellahti kerta toisensa jälkeen takaisin. Hyppiä Blau osaa ja tekee sitä mielellään. Hassu yksityiskohta on vessakäyttäytyminen; hamsteri peittää pissaläikän kuopien kuivaa purua päälle takajaloillaan kuin koirat!

Blau kupilla Blau turkki

Kuvat eivät ole valtavan edustavia turkin värin puolesta. Laventeli muodostuu tavallaan sinisen ja suklaan sekoituksesta: geneettinen koodi on ”aaddbb”. Sinisen eri muotoja on koottu tänne Lavender’s blogiin, jossa laventelista on esillä ilmeisesti pitkäkarvainen muoto. Se näyttää selvästi vaaleammalta kuin mitä Blaukkari on, ehkäpä tuon vaalean aluskarvan myötä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s