Turun hamsterinäyttely

Viime lauantaina Turussa (tai oikeammin Littoisissa) järjestettiin Suomen Hamsteriyhdistyksen näyttely. Tytär ja minä kuskasimme kaksi hamsteria näyttelyyn, ja neljä takaisin. Miten tässä taas näin kävi?

Littoisten myyntipöytä

Littoisten myyntipöytä

Toinen tulokkaista oli sentään pitkällisen harkinnan tulos. Aloin suunnitella uuden naaraan ottamista miltei heti, kun Lulalla epäiltin knikkiä. Tosin nyt näyttelyssä häntä todettiin suoraksi – jippii! Tarkoituksena on siis teettää ensi vuonna poikue, eikä knikillisellä hamsulla ole vastuullista sellaista toteuttaa. Koska kuitenkin sopivaa lainasulhoa on usein vaikea löytää, päätyi kotiimme myös urospoikanen. Naksullahan on aiemmin läpikäydyt omat sukurasitteensa, jotka sulkevat sen pois jalostuksesta.

Tulokkaista lisää seuraavalla kerralla, mutta nyt takaisin näyttelyyn. En tullut varmistaneeksi eläinmäärää näyttelyluettelosta, mutta varmasti sadan hamsun raja ylitettiin. Itse kuskasin assistenttina eli kuriirina kuutisenkymmentä pitkäkarvaista syyrialaista ulkomuototuomarille, ja jokusen lyhkärinkin. Lisäksi kaikki kääpiöhamsterilajit olivat edustettuina. Olivatpa muuten jalat kipeänä päivän jälkeen. Onneksi työväki sai lounaan talon puolesta, ja muutenkin hyvin jaksettiin ja tunnelma oli leppoisa. Hamsuja näki laidasta laitaan, joten ehdottomasti kannatti mennä!

Naksu pärjäsi oikein hyvin lemmikkiluokassa, ainoastaan massaa puuttui. Tämä oli kyllä tiedossa pojan hankalahkon ruokavalion ja ajoittaisen ruokahaluttomuuden vuoksi. Nyt otimme lemmikkituomarin ehdotuksesta bataatin listalle, joten toivottavasti Naksukin saa vähän lihaa ympärilleen. Löysin myös eilen ruokakaupasta pinjansiemeniä, joissa näytti olevan hyvä proteiini/hiilihydraattisuhde. Poika käyttäytyi muuten todella hienosti näyttelyssä, ja jopa kosiskeli tuomaria nuolemalla käsiä 🙂 Aika iso harppaus hamsulta, joka tuli vasta viikkoa ennen ensimmäistä kertaa itse kädelle. Komeasta turkista tuli kunniamaininta ja ruusuke.

Lulan arvosana “melko hyvä” oli pieni pettymys, vaikka ei yllätys sekään. Neidillä on kapea kuono ja silmät aika lähellä toisiaan, minkä jopa äitini mainitsi Lulan ensi kertaa nähdessään. Turkki on tiheä, mutta väri alkaa olla epätasainen. Jossain vaiheessa se oli selvästi parempi, ja vielä hetki sitten katsoin sen hyväksi, mutta luonnonvalo paljasti epätasaisuudet. Perä oli jo aiemmin ollut vaaleampi ja nyt näkyi hailakoita läiskiä. Eilen havaitsin ensimmäisen selvän pilkun pään takana. Saattaa olla että polywhite-alleeli (Lula Whpwhp) alkaa puskea esiin. Massa neidillä oli hyvä ja tosiaan häntä suora, mikä onkin tärkeintä.

Yleiskuvaa näyttelystä

Yleiskuvaa näyttelystä

Yksi ajatus artikkelista “Turun hamsterinäyttely

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s