Touhuilua

Vaihdoin eilen purut Lulan nykyiseen asumukseen. Kyllä tämä on uutinen 🙂 Siinä on melkoisen monta litraa kuiviketta, koska terra on 116cm pitkä. Vanhassa asumuksessa en nähnyt koskaan Lulan kaivelevan huvikseen, joten tässä uudessa on ollut aika niukka kerros puruja tähän asti. Eilen kuitenkin laitoin toiseen päätyyn vähintään 15cm kerroksen. Toisessa päädyssä on edelleen niukemmin kuiviketta, jotta juoksupyörä pysyisi pystyssä ja ruokakipot puhtaampina. Yllättävästi hamsu oli aivan innoissaan purumäärästä! Toista tuntia saimme seurata touhukasta käytävien kaivelua ja muuta mönkimistä.

1. sukellus puruihin

1. sukellus puruihin

2. korva näkyy jo

2. korva näkyy jo

3. täällä sitä ollaan!

3. täällä sitä ollaan!

4. nyt pois...

4. nyt pois...Lula oli niin hupaisan näköinen, että tuli otettua kunnon kuvasarja touhuilusta.


Klikkaamalla kuvaa saat siitä hieman suuremman version näkyviin.


Olin hommannut keraamisen kulmakipon  wc-astiaksi, mutta Lula olikin jo alkanut käyttää toista sopivaa laaria vessapaikkanaan. Laitoin sitten kulmakipon ensin tyhjillään terraan ja Lula kävi heti siinä pariin otteeseen peseytymässä. Olen muutenkin huomannut, että hamsut tykkäävät pestä itseään mitä hassuimmissa paikoissa. Pienempänä Lula peseytyi lähinnä juoksupyörässään. Yöksi kumminkin pistin tuoreruuat (parsakaalia, paprikaa ja vähän keitettyä täysjyväpastaa) tähän uuteen astiaan. Yön aikana Lula oli kerännyt kaikki terrassa hajallaan olleet maissinjyvät siististi samaiseen kippoon 🙂 Jostain syystä kippoon pakataan myös hieman wc-paperia…

Naksun kanssa olemme edistyneet huimasti sosiaalisuudessa. Poikahamsu on ollut alusta lähtien melko vetäytyvä. Nyttemmin olemme ottaneet hamsuja iltaisin olohuoneen nurkkaan pyörimään, ja viime viikolla sain keittiön kolot tukittua niin, että hamsuja voi pitää myös siellä. Ilmeisesti siitä syystä Naksu odottaa nyt innokkaasti iltalenkkiään. Eilen poju kiipesi ensi kertaa itse kädelle! Ja peräti kahteen otteeseen. Tähän ollaan tultu vähitellen, ja ensin uskallettiin pistää vain etutassut kädelle.

Olen aiemminkin maininnut, että jos joku sanoo hamstereiden olevan huonoja kiipeämään, niin älä usko. Lula kiipeää mm. pöydän ja seinän sekä patterin välistä vaikka kuinka korkealle. Naksu taas onnistuin kiipeämään pystyyn nostetun patjan ja suojapahvin väliä 40cm. Otus myös hyppää tason päältä patjaa vasten melkoisen matkan. Saa olla varoivainen noiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s