Vauvanmuonaa

Hamsterin ruokinnan kuvittelisi olevan yksinkertainen juttu: ostetaan eläinkaupasta se säkki, jossa on hamsterin kuva. Tai onhan siinä yleensä pupu ja chinchilla kaverina, ja siksi sitä ei suinkaan saa valita – sanovat asiantuntijat. Taitaa siinä olla perääkin, jos ajattelee kuinka erilaisista elinympäristöistä nuo eläimet ovat peräisin.

Eräs melko yleinen tapa turvata hamsterin tuoreravinnon saanti, on antaa niille lusikallinen tai pari vauvojen purkkiruokaa. Silloin olisi hyvä katsoa miten paljon tuotetta on vitaminoitu, koska lasten ja hamsujen vitamiinien ja hivenaineiden tarve on erilainen. Mitä luonnollisempi eli käsittelemättömämpi koostumus, sitä parempi.

Kaikkein parasta ja edullisintakin, on tarjota lemmikilleen itse tehtyä pöperöä kuivamuonan ohella. Kuulostaako liialliselta? Meillä onneksi Nallekarkin satsi tulee siinä missä yksivuotiaan poikammekin. Kevyesti paistettua kalkkunan jauhelihaa, hemapaa (herne-maissi-paprika -pakaste), sekä keitettyä riisiä. Mausteeksi riittää jokin yrtti, vaikkapa kuivattu oregano tai persilja.

Tyttäreni on myös pitänyt kirjaa Naksun lemppareista. Lista on kutakuinkin seuraava: parsakaali (selvänä ykkösenä), elävät jauhomadot (puoliskon karjaisu oli melkoinen löytäessään nämä jääkaapista :), kurkku, hedelmäsoseet ja muut vauvansoseet. Toki hamsumme syö myös esimerkiksi keitettyä perunaa, omenaa, porkkanasuikaleita (ei muuten syö, jos ei ole suikaleina..), hieman kananmunaa tms. Ainakin lapsiperheen ruokakaapista löytyy hyvin tarjottavaa ja kesäisin pihaltakin vaikkapa voikukanlehtiä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s