Kääpiöserkut kylässä

Tässä päivänä muutamana ovikello soi. Tyttären ystävän hamsterit tarvitsivat kiireesti hoitopaikkaa perheen loman ajaksi. Ensin mieleen juolahti tytön lopahtanut kiinnostus omankin lemmikkinsä siivoamiseen, mutta sitten solidaarisuus voitti. Kai ne pari lisähamsua menevät siinä missä nykyinenkin. Vähän niinkuin lastenkin hoidossa, heh heh…

Nappi ja Tappi saapuivat meille seuraavana torstaina reiluksi viikoksi. Näillä kääpiöhamstereilla on yhteinen häkki ja ohjeistukseksi saimme, ettei pienempää hamsua kannattaisi ottaa ollenkaan syliin. Pikkuruinen Tappi on melko tuore perheenjäsen ja varsin arka. Vanhempi Nappi on lajiltaan talvikko ja Tappi kiistelty hybribi (sekaisin talvikkoa ja cambellia). Jälkimmäinen otuksista vaikuttaa kovin pienikokoiselta, mutta ehkei ole aivan täysikasvuinen vielä. Tavallisesti kai talvikot ovat keskimäärin roborovskeja isompia, mutta Tappi on Nappia selkeästi lyhyempi. Tosin molemmat vaikuttavat, noh, kääpiöiltä syyrialaiseen Nallekarkkiimme verrattuna.

Selvin ero kyläilemään tulleiden hamstereiden kesken oli sosiaalisuus. Siinä missä Tappi pysyttelee mahdollisimman kaukana ihmisistä, Nappi tulee heti kytikselle kun häkin ohi kävelee. Kaveri tunkee päätään pinnojen väliin ja haistelee näkyvästi. Jos luukun avaa, Nappi on jo vieressä odottamassa, kiipeää kädelle ja syö sormista kaiken mitä annetaan. Häkkiin paluu on aina vastahakoista. Myös meidän Naksumme pitää kyllä ulkoilusta, mutta ryntää heti tutkimaan uusia paikkoja ja suhtautuu ihmisiin melko välinpitämättömästi. Napilla taas ei näytä olevan kiire pois sylistä. Nämä kääpiöt olivat myös päiväaktiivisempia kuin syyrialaisemme, ilmeisesti kotioloissakin.

Nappi tyttären räpsäisemänä

3 ajatusta artikkelista “Kääpiöserkut kylässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s