Karvatassun karkuretki

Heti herätessäni yöllä olin tilanteen tasalla, kerrankin. Makuuhuoneessamme olevan traakkipuun juurelta kuului kummaa rapinaa, ja kuinka tulikin mieleeni hamsun karanneen. Ensi töikseni laitoin oven kiinni, sitten sytytin valot. Siellähän se harmaa hahtuvaturkki lurkki piiloon kukkajalustan alle. Kiinniotto sujui onneksi nopeasti, vaikka kovasti Nallekarkki ruopi jaloilla vastaan. Ilmeisesti pakoretki jäi pahasti kesken ja tutkittavaa olisi riittänyt.

Manailin jo mielessäni sitä, joka oli terran kannen unohtanut laittaa paikoilleen – kunnes huomasin terraarion pääliritilän olevan ihan siinä missä pitääkin. En ollut ottanut Naksua ulos illalla, ja tytärkin oli yötä poissa, eli emme myöskään olleet unohtaneet otusta tyhjään ammeeseen häkin siivouksen yhteydessä. (Tosin sieltä sen on mahdotonta päästä pois, jollei joku ole heittänyt esimerkiksi lattiapyyhettä ammeen laidan yli; näin kävi kerran ja Naksu kiipesi kärppänä pyyhettä pitkin ulos).

Muistimme puolisoni kanssa vielä illalla nähneemme hamsun omassa kotikolossaan, joten jotenkin sen on täytynyt päästä itse ulos. Vaihtoehtoja on kolme; Naksu on kiivennyt juoksupyörän päälle(!) ja työntynyt painavahkon ritilän alta ulos, TAI se on kavunnut hyvin matalan varastomajan päälle ja hypännyt JA työntänyt ritilää, TAI hamsu on onnistunut viistokattoisen kotikolonsa päältä kiipeämään ritilän alapinnalle ja työntämään itsensä ritilän alta. Aika uskomattomia suorituksia kaikki, varsinkin kun meille sanottiin etteivät hamsterit juuri kiipeä. Tosin kuulemamme mukaan ne eivät myöskään hypi, mutta olen todistanut Nallekarkin hyppäävän melkoisia matkoja lähes suoraan ylöspäin.

Joka tapauksessa, nyt kansiritilän päällä on vielä hyvin painava kirja ja yöt ovat pysyneet rauhallisina. Onneksi hamsteri selvisi ehjin nahoin karkuretkestään, eikä pudonnut vaikkapa rivarimme toisen kerroksen rappusia alas. Huh.

Näppärä-Naksu

Näppärä-Naksu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s