Harmaa on uusi musta

Se oli musta, oikein kiiltävän musta. Nallekarkin syntymävärin voi nähdä kasvattajan ottamasta poikueen vauvakuvasta. Kuukauden aikana hamsterimme poikasväri on kuitenkin haalennut vyöhykkeiseksi harmaaksi, joka mielestäni vivahtaa hieman siniseen. Laahus (ks. pitkäkarvainen turkkimuunnos) on alunperinkin ollut vaaleampi ja on nyt aivan vaaleanharmaa. Naksun turkki ei myöskään enää ole määritelmän mukainen tiheä, vaan pikemminkin hahtuvamainen.

Arvelen muutosten johtuvan Nallekarkin isältä peritystä diluutiogeenistä, joka harventaa turkkia ja laimentaa sen väriä. Tytär ei pidä värin muuttumisesta, vaikka hamsun turkin koostumus muutoin ihastuttaakin. Turkki on uskomattoman pehmeä. Äitiä sen sijaan kiehtoo mahdollinen diluutiogeenin periytyminen, lähinnä kai harvinaisuutensa vuoksi.

Hulmuturkki

Hulmuturkki

Diluution oletetaan yhdistyvän ”rääpälegeeniin”, tai siis oikeammin useat siniturkkiset hamsterit ovat lyhytikäisiä ja pienikokoisia. Alle satagrammaisia ei saisi edes käyttää siitokseen. Vaikkei Nallekarkki olekaan vielä varsinaisesti sininen (tai varmasti koskaan, sillä d-geeni on resessiivinen), punnitsimme otuksen oitis. Tällä päivämäärällä eli nafti kolmikuisena Naksu on kuitenkin jo 120g painoinen heppu. Onneksi.

P.s. Tilasimme tänään puisen juoksupyörän, koska niitä ei tunnu saavan enää mistään. Jotenkin samalla tuli tilattua uusi mökki Naksulle (vanha on vähän pieni jo), pajusilta ja jokin.. krhm, aktivointilelu. Ne sai halvalla!

Charmikasta harmaata

Charmikasta harmaata

Yksi ajatus artikkelista “Harmaa on uusi musta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s