Hamsteri tuli taloon

Tätä päivää on odotettu. Haimme pienen hamsterinpoikasen kasvattajaltaan reilun parin sadan kilometrin päästä. Kumma, että 8v. tytöllä riitti kärsivällisyyttä odotella lemmikkiään useampi viikko, mutta loppujen lopuksi pääsimme aika helpolla. Odotuksen tuskaa lievensivät tulevan hamsterimme ”terraarion” hankkiminen (kaveriperheen vanha akvaario, sen järkevyydestä lisää myöhemmin), erinäisten tarvikkeiden hommaaminen lemmikkitarvikekaupasta, sekä hyvät perustelut.

Miksi emme siis vain marssineet lähimpään lemmikkikauppaan hankkimaan hamsteria, vaan odotimme sopivaa poikuetta ja luovutusikää kuin mitkäkin rotukoiran ostajat? Kyllä menimmekin, mutta onneksi lähimmässä kaupassa ei sillä hetkellä ollut ainoatakaan hamsua. Asiaa kyseltyämme selvisi, että seuraava erä tulee Saksasta reilun viikon päästä. Saksasta? Niin, kuulemma ammattikasvattajalta. Jäimme pohtimaan asiaa. Otukset siis lennätetään Suomeen, ne joutuvat odottamaan eläinlääkärintarkastuksia viileähkössä hallissa Helsinki-Vantaalla ja todennäköisesti niitä ei ole juurikaan käsitelty (siis totutettu ihmisiin) ammattikasvattamossa. Ei ihme, että kuomat ovat tunnettuja puremisalttiudestaan. Käännyimme siis internetin ja hakukoneiden puoleen.

Nopeasti löysin asiallisen sivuston hamsterinkasvattamisesta ja listan kasvattajien nimiä. Myöhemmin opimme, että on olemassa jopa hamsteriyhdistys. Tietenkin. Ensimmäinen kasvattaja asui turhan kaukana, mutta suositteli ystävällisesti toista kasvattajaa. Nyt tärppäsi, ja löytyi jopa aivan tyttären toiveiden mukainen poikanen: musta uros. Sivustolta löytyi kuvat molemmista vanhemmista ja, krhmm, melko komea sukutaulu kummastakin 😉

Mukavinta kotimaisen kasvattajan kanssa asioimisessa on se, että hän osaa kertoa hamsteristasi kaiken tarpeellisen. Mitä otus on tottunut syömään, onko se sosiaalinen vai ujompi luonne ja mitä kaikkea muuta tulee ottaa huomioon. En esimerkiksi olisi tajunnut, että häkkiin pitää laittaa jotain kynsiä kuluttavaa, jotta ne eivät kasvaisi liian pitkiksi. Saimme myös pussillisen ruokaa mukaan sekä rekisteritodistuksen. Ja ei, hamsteri ei ole näin hankittuna yhtään sen kalliimpi. Kiva huomata. Meille tärkeintä oli kuitenkin se, että tiesimme kasvattajan käsittelevän hamstereitaan säännöllisesti. Silloin saamme niin ihmisystävällisen lemmikin kuin hamsut nyt voivat ylipäänsä olla.

Terraario odottaa asukasta

Terraario odottaa asukasta

Terraariomme raakaversio näyttää kieltämättä karulta. Vanha akvaario on enemmän korkea kuin leveä ja vaatii siten toisen kerroksen. Aluksi kuitenkin kerroksia oli vain yksi ja juomapullokin roikkui hölmösti pitkän narun päässä. Tämän mallinen terra sopii kuitenkin kotiimme paremmin. Pullon lisäksi asumuksessa on pesäkoppa, jonka vieressä on kasa WC-paperia (kuulemma paras ja vaarattomin pesänpehmike), ruokakuppi jyville (toinen tulossa tuoreruualle), aukileikattu WC-paperin hylsy, mineraalikivi ja kananmunakenno (eh, virikkeeksi 🙂 Tietysti paljon purua eli oikeastaan koko pikkupaali, kilon verran siis. Etualalla näkyy muuten upouusi kuljetuskoppamme, tuo kamala muovinen härpäke.

Hamsullemme koti kyllä kelpasi mainiosti. Siitä lisää ensi kerralla.

3 ajatusta artikkelista “Hamsteri tuli taloon

  1. Meillä oli hamsun kanssa hurja reissu Läpi kehäkakkosen lumimyrskyssä, mutta kotiin päästiin 🙂

    Kiva kirjoitus ja odotellaan lisää! Tervetuloa perheeseen hamsu 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s